Go Far? Go Together!

Jongen met regenboogvlag

Met het project Go Far? Go Together! ondersteunt çavaria een groep lokale LGBTI+-verenigingen en hun coalitie in Centraal-Afrika, in de regio van de Grote Meren. Het project loopt tot en met juli 2021.

Çavaria  draagt rechtstreeks bij waar de lokale partners de nood het hoogste achten, zodat zij hun werking kunnen optimaliseren. Het is in de regio immers erg slecht gesteld met de rechten en het welzijn van LGBTI+-personen. Hun werk is dan ook broodnodig om het geweld en discriminatie tegen LGBTI+-personen te bestrijden, ondersteuning en opvang te bieden aan de community, en sensibiliseringsacties uit te voeren.

Çavaria biedt voornamelijk steun op het vlak van organisatie-ontwikkeling en -management. Als sterke, professionele organisaties kunnen de lokale verenigingen zich namelijk nog beter inzetten voor de lokale LGBTI+-gemeenschap. Zo verbeteren we samen de operationele en financiële duurzaamheid van het lokale activisme. Daarnaast is er ook uitwisseling op inhoudelijk vlak, over seksuele en gender diversiteit, over mensenrechten, SDG’s en het vormen van coalities en samenwerkingsverbanden.

Wil jij je bijdrage leveren aan de strijd voor gelijke rechten? Wil jij je inzetten voor het welzijn van LGBTI+-personen? Hier kan je het werk van çavaria ondersteunen.

Voor meer informatie over het project Go Far? Go Together kan je ons steeds contacteren.

Wereldkaart in regenboogkleuren

Çavaria heeft concrete samenwerkingen met én voor buitenlandse LGBTI+-activisten en -verenigingen.

handdruk van zwarte hand net regenboogarmband en witte hand

Sinds 2019 werken we samen met buitenlandse LGBTI+-activisten en -verenigingen. Een medewerker van ons project in Centraal-Afrika legt uit waarom.

jongere op de pride met vlag

Wanneer ons berichten bereiken over mensenrechtenschendingen in het buitenland voelen we vaak een noodzaak om in actie te schieten. Wat kan je dan concreet doen? We lijsten enkele mogelijke acties voor je op.