Ontwikkel jezelf

Veel en verscheiden, zo kan je de groep vrijwilligers van çavaria omschrijven. Niet alleen werkt çavaria rond heel wat verschillende thema's, met meer dan 130 aangesloten verenigingen, verdeeld over het land en met de regenbooghuizen als uitvalsbasis, is er altijd wel ergens een plaats vrij voor een vrijwilliger.

Je kan in je vrije tijd en met je eigen talent andere holebi's en transgenders helpen. In een groep gelijkgestemden samen naar een oplossing zoeken kan heel verrijkend zijn. Je leert er veel bij.

Deel van een geheel

Je leert niet alleen de collega's uit je werkgroep of vereniging kennen, we organiseren ook verwendagen voor vrijwilligers waar je mensen uit een andere deelwerking kan leren kennen.

Je wordt beloond

Als het over vrijwilligersbeleid gaat, proberen wij het boekje te volgen. Je krijgt een pak voordelen (gratis ZiZo-abonnement, çavariapas, vorming), onkostenvergoeding en een goede begeleiding.

Een plaatsje in de LGBTI+-hemel

Uiteraard is het hoger doel het belangrijkste van allemaal. De missie van çavaria luidt: een goed leven voor alle holebi's en transgenders. De politiek, het middenveld, het onderwijs zijn voorbeelden van domeinen waar we verandering willen.

Het is ons in het verleden al gelukt. Heroïsche verhalen als 'ik was erbij toen het homohuwelijk werd goedgekeurd' hoor je vaak. Maar laat die nostalgie je niet afschrikken. Er is nog veel te doen en er zijn nog veel verhalen te rapen.

Geïnteresseerd?

Bekijk dan even onze vrijwilligersvacatures. Vind je hiertussen niet echt je ding maar wil je toch graag bijdragen? Meld je dan aan via volgend formuliertje, of neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator.