Lumi is een opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over seksuele voorkeur en gender.

Overweeg je een coming-out?  Vermoed je dat je niet in een van de M/V hokjes past? Ben je verliefd op je beste vriend? Of in paniek want nog nooit verliefd? Wil je weten hoe je je als vrouw-vrouwkoppel beschermt tegen soa’s en hiv of hoe veilig het is om seks te hebben met een hiv+ partner als die medicatie neemt?Wil je weten wat je als transgender kan doen tegen discriminatie ? Zoek je hoe het wettelijk zit als drie mensen samen een kind willen opvoeden? Vraag je je af of er ook andere labels zijn voor iemand zoals jou? Of wil je net geen label? Weet je het even niet meer? Ben je een ouder, leerkracht, vriend of partner en zit je met vragen, dan ben je bij ons op je plek. 

Contacteer ons. Onze vrijwilligers luisteren anoniem, gratis en zonder vooroordelen. Lumi heeft niet op alles een antwoord maar we luisteren anoniem en vertrouwelijk en voelen en denken met je mee.

Je kan bellenchatten of mailenKlik op de links om te weten te komen hoe het precies werkt.

Lumi is ook een meldpunt voor discriminatie. Werd je gediscrimineerd omwille van je seksuele voorkeur? Meld het. Dat kan rechtstreeks bij ons. We werken samen met Unia om dat mogelijk te maken. Werd je gediscrimineerd op basis van je genderexpressie of -identiteit? Je kan je verhaal bij ons kwijt. Ook die discriminatie kan je melden bij ons. Daarvoor werken we samen met het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Fleur is kunstenaar, schrijver, LGBTQ-activist en nu ook ambassadeur van Lumi, onze opvang- en infolijn rond gender en seksuele voorkeur.