Çavaria heeft een ruime werking op veel verschillende domeinen. We zijn het gewoon stagiairs van verschillende opleidingen bij ons te verwelkomen. We moedigen levenslang leren aan: ben je geen student, maar wil je werkervaring opdoen? Ook dat kan!
Stagiairs bij çavaria zijn een volwaardig deel van het team en worden betrokken bij de volledige werking van de organisatie. Tijdens je stage zetten we jouw welzijn centraal en krijg je de nodige coaching en ondersteuning.
Hoe ziet een stage bij çavaria eruit?
In een stage krijgen je een zelfstandige opdracht, klein of groot, naargelang de verwachtingen van de studierichting, het studieniveau en/of de eigen interesses en loopbaan. De eindverantwoordelijkheid blijft uiteraard liggen bij de stagementor. Hiernaast kunnen stagiairs kennismaken met de organisatie: een stagiair draait mee in de organisatie net zoals de professionele medewerkers, en wordt beschouwd als een volwaardig teamlid. Een stagiair volgt dan ook de afspraken qua uurregeling en aanwezigheid volgens het arbeidsreglement van de organisatie, als kennismaking met het werken in een organisatie of bedrijf. Een stagiair krijgt de nodige werkmaterialen om hun stageopdracht comfortabel te kunnen uitvoeren (laptop, mailadres, locker,...).
We streven ernaar dat elke stagiair zich goed in hun vel voelt. Net zoals andere medewerkers mag de stagiair (indien gewenst & praktisch haalbaar) deelnemen aan vormingsmomenten en teammomenten, met enige uitzondering van de jaarlijkse team-2daagse. Stagiairs lunchen samen met het team, delen dezelfde bureaus en worden betrokken bij eventuele activiteiten buiten de uren (vb. een drink na het werk,…). We voorzien regelmatige coaching voor de stagiair.
Wie komt in aanmerking voor een stageplaats?
- We selecteren stagiairs op basis van de match tussen de leerdoelen, competenties en verwachtingen van de student en de noden van de organisatie. Hiervoor vindt steeds een kennismakingsgesprek plaats.
- De voorkeur gaat uit naar stages van langere duur (2 tot 6 maanden), waarbij de stagiair minstens 3 werkdagen per week stage loopt. Dit om voldoende diepgang en continuïteit te kunnen bieden. Voor specifieke opdrachten kan hier een uitzondering voor gemaakt worden.
- Een stageplaats staat steeds open voor studenten vanuit verschillende opleidingen/scholen.
- Bij çavaria geloven we in levenslang leren! We staan open voor verschillende types stage. Je hoeft geen student te zijn. Er zijn verschillende kaders mogelijk. Bekijk de website van VDAB voor meer info, of stuur ons een mailtje op [email protected].
Waarover kan je stage doen bij çavaria?
- Beleidswerk en onderzoek (gender en diversiteit, bestuurskunde, psychologie,...)
- Communicatie en (social) media (communicatiewetenschappen, communicatiemanagement, vormgeving,...)
- Ondersteuning van verenigingen en doelgroepen (sociaal-cultureel werk, maatschappelijk werk,...)
- Vorming, educatie, begeleiding en ontwikkelen van tools bij de werking van KLIQ (gender en diversiteit, opleiding leerkracht,...)
- Fundraising en marketing (marketing, bedrijfsmanagement;…)
- Interne communicatie en organisatieontwikkeling (bedrijfscommunicatie, bedrijfsmanagement, boekhouding,...
Tussen haakjes staan een aantal voorbeelden van opleidingen van waaruit je als student stage kan doen. Je hoeft echter geen student te zijn om stage te doen bij çavaria: wij bieden ook andere types stage aan. Bekijk de website van VDAB voor meer info.
Doe je jouw bachelorproef of thesis over een onderwerp uit onze wetenschapswinkel? Dan kan je dit misschien combineren met een stage! Neem contact op met [email protected] voor meer info.
Çavaria zorgt voor aangepaste begeleiding in verschillende fases van de stage:
- Kennismakingsgesprek (voor de start)
- Intakegesprek (bij de start): bepalen van leerdoelen en opdracht
- Outtakegesprek (bij afloop): evalueren van de leerdoelen en opdracht + tevredenheidsbevraging
- Taakbegeleiding en coaching (‘check-in’) ongeveer 1 uur/week
- Evaluatie en/of tussentijds gesprek met de onderwijsinstelling op aanvraag
Diversiteit stimuleert kwaliteit, en dat willen we ook waarmaken als team!
Çavaria wil een afspiegeling zijn van onze maatschappij. Wij geloven dat diversiteit kwaliteit stimuleert.
We selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden,
ongeacht diploma, genderidentiteit, genderexpressie, seksuele oriëntatie, seksekenmerken, afkomst, huidskleur, levensbeschouwing, leeftijd of handicap.
We zijn ons bewust van (financiële/emotionele/praktische/...) drempels die (potentiële) stagiairs kunnen ervaren. We willen dat een stage bij çavaria voor elke persoon even toegankelijk is. We zetten ons in om in gesprek te gaan over drempels en samen te bekijken welke stappen gezet kunnen worden om deze drempels te verlagen of mee op te vangen. We laten ons hierbij begeleiden door gespecialiseerde organisaties zoals LEVL, de Link, VDAB en scholen ons regelmatig bij.
Zo staan wij steeds in voor de kosten van het openbaar vervoer naar je stageplaats, zijn we flexibel met uurroosters zodat je nog je (studenten)job kan blijven uitoefenen en staan we open om te bekijken welk aangepast werkmateriaal we kunnen voorzien zodat een stage mogelijk wordt voor jou.
Ervaar jij een drempel bij het zoeken naar een stageplaats? Aarzel dan niet om contact op te nemen, we luisteren graag en bespreken samen wat mogelijk is. Stuur een mail naar [email protected].
Hoe ondersteunt çavaria stagiairs?
De organisatie engageert zich om alle kosten eigen aan de stage op zich te nemen (verplaatsingen & andere kosten verbonden aan de stage). Dit zijn ‘reële’ onkosten. De stagiair kan (kosteloos) deelnemen aan vormings- en opleidingsmomenten tijdens de gehele stageperiode. Wij voorzien het nodige werkmateriaal zodat een stagiair comfortabel kan werken. Heb je nood aan extra ondersteuning (materiaal, coaching,...): ook hier staan we voor open. We luisteren graag wat we kunnen doen voor jou.
Financieel
- Schoolstages zijn onbezoldigd (statuut student-stagiair). Gaat het om een stage die kadert in de opleiding van de persoon en die is opgenomen in het opleidingsplan, dan mag je geen loon ontvangen, noch een andere vergoeding. Enkel een kostenvergoeding voor verplaatsingen is toegestaan.
- Voor beroepsinlevingsstages (BIS) & werkervaringsstages (WES) is er een wettelijk kader vastgelegd rond verloning. Bekijk de website van VDAB voor meer info.
- Wanneer iemand een vrijwillige stage doet, zonder verbonden te zijn aan een bemiddelaar (VDAB, Emino,…) of opleidingsinstelling/school, zien we je engagement als vrijwilligerswerk en hanteren we het vrijwilligersbeleid. Meer info vind je op deze websitepagina.