Bedrijven en de inclusieve SDG’s

sdg

Dit project maakt bedrijven wegwijs in de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Hoe past seksuele diversiteit & genderdiversiteit in dit kader? En wat kan waardig werk (SDG 8) voor LGBT-personen betekenen? Het project wordt mee gefinancierd door de Vlaamse overheid en loopt tot en met juni 2021.

SDG's

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen, ook bekend als de Sustainable Development Goals (SDG's), zijn 17 doelstellingen. Ze werden door alle landen van de Verenigde Naties aangenomen in 2015, met de afspraak die te bereiken tegen 2030. Het doel van de SDG's is armoede en ongelijkheid uitroeien, economische vooruitgang boeken en tegelijk duurzaam omgaan met onze planeet. “Laat niemand achter” is de belangrijkste boodschap. De doelstellingen moeten voor én door iedereen bereikt worden, óók voor LGBTI+-personen, en overal ter wereld.

Bedrijven

De SDG’s zijn essentieel voor bedrijven. Zij die errond werken presteren beter, blijven actueel, overtreffen hun peers. Hetzelfde geldt voor bedrijven die inzetten op seksuele oriëntatie en genderidentiteit. De SDG’s bieden dus de ultieme kans om tegelijk aan duurzaamheid én inclusie van LGBT-personen te werken.

E-learning

Çavaria en FOS ngo sloegen de handen in elkaar. Met ondersteuning van de Vlaamse overheid ontwikkelden we de e-learning Duurzaamheid & LGBT-inclusie, met de duurzame ontwikkelingsdoelen naar een inclusieve werkplek.

 • Voor wie?

  Deze is vooral gericht op zij die binnen een bedrijf aan de slag gaan met duurzaamheid en inclusie: leidinggevenden, HR-verantwoordelijken, vakbonden, LGBTI+ netwerken en bondgenoten.
 • Over wat?

  De e-learning maakt je wegwijs in de SDG’s en seksuele oriëntatie & genderidentiteit. Door in te zoomen op SDG 8, waardig werk voor LGBT-personen, toont hij hoe je beide kan combineren. Je vindt er de nodige instrumenten om aan de slag te gaan in Vlaanderen en het buitenland, zoals een stappenplan en casus over Zuid-Afrika. Voor dit laatste werkten we samen met de collega’s van het South African LGBT+ Management Forum.

Lunch & Learn

In februari, maart en april kan je de e-learning ontdekken via een online lunch & learn. Je hoort er één van de partners aan het woord over het belang van de e-learning en kan er terecht met je bedenkingen en vragen.

Zwarte vrouw met kort haar, een bril en gele blouse. Ze houdt een pen vast en kijkt naar het scherm van haar laptop
 • Donderdag 25 februari
  12.30u - 13.30u: TED talk door Eva Declerck, internationaal beleidsmedewerker çavaria
   
 • Donderdag 25 maart
  12.30u - 13.30u: TED talk door Luke Andrews, South African LGBT+ Management Forum
   
 • Donderdag 29 april
  16u - 17u: TED talk door Jorge Apolaya (communicatiecoördinator bij Promsex, Peruviaanse partner van FOS ngo)