Bedrijven en de inclusieve SDG’s

Waardig werk voor LGBTI+ personen

Door ongelijke wetgeving, discriminatie en een gebrek aan kennis en begrip, blijft waardig werk wereldwijd één van de grote uitdagingen in het leven van LGBTI+ personen. Naast het feit dat ze vaker in onregelmatige, onderbetaalde en onveilige beroepen belanden, bezorgt een niet-inclusieve werkvloer hen allerlei moeilijkheden en blijven hun talenten onbenut.

Met SDG 8 uit de Agenda 2030 engageerden alle landen van de Verenigde Naties zich om toe te werken naar waardig werk voor iedereen. Dit omvat ook bescherming van de arbeidsrechten en het bevorderen van een veilige en gezonde werkomgeving. Naar de kernzin van Agenda 2030, ‘leave no one behind’, zet çavaria zich in om dit ook voor LGBTI+ personen een realiteit te maken.

 

Bedrijven en de inclusieve SDG’s

Daarom bundelen çavaria en FOS NGO, met financiële ondersteuning van Vlaanderen, hun expertise voor de e-learning ‘Bedrijven en de inclusieve SDG’s’. Een informatieve module zal bedrijven wegwijs maken in de SDG’s, hoe seksuele & genderdiversiteit in dit kader passen en wat waardig werk (SDG 8) voor LGBT[1]personen betekent. De toolbox module geeft praktisch materiaal om dit op de werkvloer om te zetten, zoals een roadmap en een concrete case over Zuid-Afrika. To be continued!

Voor meer informatie over het project Bedrijven en de Inclusieve SDG’s kan je terecht bij Eva Declerck.

[1] We focussen hier op LGBT-personen aangezien internationaal onderzoek naar inclusie op de werkvloer nog steeds beperkt blijft tot personen die zich als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of trans identificeren.