Vragen over interviews en enquêtes

Ga naar de pagina Informatie en FAQ's voor studenten om het volledige overzicht van meest gestelde vragen te vinden. Je leest er ook wanneer je best contact opneemt met een medewerker van çavaria.

Ik moet voor een schoolopdracht een interview afnemen met iemand van çavaria, kan dat?

Elk schooljaar krijgen we heel wat vragen van studenten die een interview willen afnemen of ons interviewvragen doorsturen. We kunnen hier helaas vaak niet op ingaan. We kunnen er onmogelijk voldoende tijd voor vrijmaken.  

Tip voor de school: Geef je studenten de opdracht om interviews af te nemen bij middenveldorganisaties? Hou er rekening mee dat er waarschijnlijk honderden andere studenten dezelfde opdracht krijgen. Wegens de beperkte capaciteit is het voor veel organisaties helaas onmogelijk om in te gaan op deze vragen.

 

Ik wil een LGBTI-persoon interviewen. kunnen jullie mij daarmee in contact brengen?

Hiervoor neem je best rechtstreeks contact op met onze aangesloten LGBTI-verenigingen.
 
Hou er rekening mee dat deze verengingen draaien op vrijwilligers. Daarom kan het soms wat langer duren voordat je een antwoord krijgt. Het geven van interviews of het beantwoorden van vragenlijsten is niet de hoofdtaak van de verenigingen. Het kan dus dat ze hiervoor geen tijd hebben.

Ga vooral op zoek naar LGBTI-personen in je eigen omgeving. Vraag het aan je familie, vrienden of klasgenoten. Dat is vaak effectiever dan het aanschrijven van onbekenden.

 

Ik moet voor mijn eindwerk een vragenlijst verspreiden onder zoveel mogelijk LGBTI-personen. Kunnen jullie hiervoor reclame maken?

Helaas is dit vaak niet mogelijk. We ontvangen wekelijks vragen van studenten die vragenlijsten willen verspreiden onder LGBTI-personen. Onze communicatiekanalen zouden dus al snel overspoeld geraken met gelijkaardige oproepen.

Je kan altijd rechtstreeks contact opnemen met onze aangesloten LGBTI-verenigingen. Hou er rekening mee dat er tijdens bepaalde piekmomenten heel wat verschillende vragenlijsten de ronde gaan. Wees dus heel duidelijk in je communicatie en geef antwoorden op de volgende vragen:  

  • Wat is het doel van je onderzoek?  
  • Wat gaat er gebeuren met de antwoorden?  
  • Worden LGBTI-personen betrokken in je onderzoek?  

 

Ik wil jullie als expert interviewen. Ik wil weten wat het standpunt is van jullie organisatie. Mag dat? 

Op de pagina 'Onze Thema's' vind je een overzicht van de actuele lobbydossiers waarmee we bezig zijn. Je kan er onze standpunten vinden over de verschillende dossiers waarrond we werken.
 
Voor persgerelateerde vragen kan je terecht op onze pagina 'Informatie voor pers'.
 

Kunnen jullie mijn vragenlijst, onderzoeksvraag, documenten... nalezen en feedback geven?

Hier kunnen we helaas geen tijd vrijmaken. Neem hiervoor contact op met je promotor, leerkracht ...

nonbinair persoon in de klas

Werk je aan een opdracht rond het LGBTI+ thema?