KLIQ Works Most Inclusive Employer 2019

persoon haalt regenboogkaartje uit binnenzak

Procter & Gamble won vrijdag op internationale Coming-Outdag voor de tweede keer op rij de KLIQ Works Most Inclusive Employer Award. De Vlaamse overheid en ING eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Het KLIQ Works Diversity Initiative 2019 werd LDIA, Legal Diversity & Inclusion Alliance, een netwerk van 45 advocatenkantoren dat werkt aan diversiteit en inclusie op de werkvloer. De awards werden uitgereikt door federaal minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V).

Share

Na de overwinning van vorig jaar rustte Procter & Gamble niet op zijn lauweren. Het bedrijf bleef investeren in zijn diversiteitsbeleid en eindigde zo weer bovenaan de ranking. KLIQ Works is de vormingspartner van çavaria en spitst zich toe op inclusie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit op de werkvloer.

KLIQ Works Most Inclusive Employer of 2019

De Most Inclusive Employer of 2019 ranking werd samengesteld op basis van de resultaten van de inclusiescan die KLIQ Works aanbiedt. Aan de hand van die scan kunnen bedrijven een analyse maken van hun eigen beleid en praktijk. KLIQ Works geeft feedback en begeleidt hen vervolgens om (nog) inclusiever te worden.

Proctor & Gamble werkt al sinds 2013 aan inclusie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit op de werkvloer. Wereldwijd kan het bedrijf buigen op een sterke diversiteits- en inclusiecultuur, maar de doorslag voor het kwalitatieve werk in België werd toch gegeven door het Gable werknemersnetwerk en het lokale management. Na de overwinning van vorig jaar trok P&G lessen uit de resultaten van de KLIQ Works inclusiescan. Die waren goed maar er was ruimte voor verbetering. Die uitdaging ging het bedrijf ten volle aan wat hen ook dit jaar de eretitel opleverde.

KLIQ Works Diversity Initiative 2019

De Legal Diversity & Inclusion Alliance (LDIA) is een mooi voorbeeld van hoe er over de bedrijfsgrenzen heen kan worden samengewerkt aan een inclusieve bedrijfscultuur die diversiteit naar waarde schat. Dit netwerk van 45 advocatenkantoren organiseert onder meer workshops en trainingen rond diversiteit en inclusie.  Daarnaast zijn hun events de uitgelezen plaats om ideeën op te doen en succesformules uit te wisselen.

De KLIQ Works Workplace Conference wordt jaarlijks georganiseerd. Bedrijven die volgend jaar kans willen maken op een award moeten deelnemen aan KLIQ Works inclusiescan die te vinden is op www.kliqworks.be.