Save the date: studiedag LGBTI+ in het onderwijs

Paarse cirkel met 'studiedag LGBTI+ in het onderwijs' en de logo's van çavaria en Kazerne Dossin

🌈 Save the Date: 17 oktober 2023 🌈 

 Ben jij leerkracht in het secundair onderwijs, beleidsmaker onderwijs…? Noteer dan alvast 17 oktober in je agenda! 

Die dag wijden we volledig aan het creëren van een inclusief LGBTI+ schoolklimaat. Samen streven we naar een omgeving waarin iedere leerling zich geliefd, gezien en ondersteund voelt. Voor deze studiedag slaan we de handen in elkaar met Kazerne Dossin. 

Hoe ziet de studiedag eruit?

Tijdens de ochtendsessie presenteren we onder andere een gloednieuw onderzoek over de schoolervaring van LGBTI+ leerlingen. Ontdek inzichten die ons zullen helpen om onze scholen nog gastvrijer te maken voor iedereen. 

In de namiddag nodigen we je uit om deel te nemen aan boeiende workshops, geleid door experts en ervaringsdeskundigen. Samen verkennen we praktische benaderingen om een inclusieve en ondersteunende leeromgeving te bevorderen.

Je krijgt ook de kans om de boeiende expo 'Homo's en lesbiennes in nazi-Europa' die momenteel in Kazerne Dossin loopt, te bezoeken. 

  

Dit is een kans om te leren, te delen en te groeien als onderwijsgemeenschap. Zet de datum vast in je agenda en kijk uit naar een dag vol waardevolle inzichten en connecties. 

 

Het volledige programma maken we begin september bekend. Vanaf dan kan je je ook inschrijven. Hou onze website in de gaten voor meer informatie.