UiTkalender

Kalender

Om in de kalender van çavaria en ZIZO te komen, geef je je activiteit in via www.uitdatabank.be

Belangrijk is dat je op het einde bij het veld 'labels' het trefwoord 'cavaria' (met c) typt en 'toevoegen' kiest.
Het veld labels krijg je bij de invoer pas te zien nadat je op 'Publiceren' hebt geklikt.

Indien je korting geeft met een çavariapas, voeg dan ook het trefwoord ‘cavariapas’ toe (weer met c en niet met ç).

Daarnaast kan het zinvol zijn om nog eigen labels toe te voegen om makkelijker gevonden te worden zoals ‘lgbt’, ‘gay’, ‘bi+’… Maar die dienen alleen als filter voor bezoekers bij UiTinVlaanderen zelf.

Extra conona-weetjes

Wanneer je activiteit online doorgaat, kun je best op volgende zaken letten om beter op te vallen:

  • plaats het woord ‘online’ in de titel van je activiteit;
  • voeg ook ‘online’ als label toe;
  • voeg onder Gemeente een locatie toe met de naam ‘online’.

Bij annulering of uitstel van een activiteit kun je ze beter niet wissen in de databank. Dat schept verwarring voor mensen die al gepland hadden om te komen. Je kunt beter ‘uitgesteld’ of ‘afgelast’ opnemen in de titel van je activiteit.
 

 

Enkele veelgestelde vragen

Wat is de UiTkalender en waarom willen we die gebruiken?

Sinds Cultuurnet Vlaanderen UiTinVlaanderen.be lanceerde, werd dit de referentie voor kalenders in heel Vlaanderen, met dagelijks duizenden bezoekers en een e-zine naar meer dan 52.000 abonnees. Wie zijn evenement in de UiTdatabank steekt, krijgt promotie op de UitinVlaanderen agenda, op de çavaria website (én voor jongerengroepen op de WJNH site), en bovendien op ruim 540 mogelijke reguliere kanalen.

Hoe werkt de kalender van UiTinVlaanderen en hoe moet ik activiteiten invoeren in de UiTdatabank?

Op deze pagina kan je alle inleidende uitleg vinden m.b.t. het invoeren in de UiTdatabank. Hieronder vind je ook een korte handleiding.

Ik wil onze eigen activiteiten op onze website plaatsen. Kan dat?

Ja, je kan op een eenvoudige manier een widget maken die een selectie maakt van activiteiten in de Uitdatabank. Ga naar www.uitinvlaanderen.be en voer één of meerdere zoektermen in. Bij de resultaten kan je aan de linkerkant 'maak een widget' aanklikken. Volg de verdere instructies. Als je als zoekterm de naam van je vereniging gebruikt, krijg je al deze activiteiten mooi in een kadertje op je eigen website.

Ik heb nog vragen. Waar kan ik terecht?

Voor alle vragen omtrent het verschijnen van jouw activiteiten in de kanalen van çavaria en Wel Jong Niet Hetero, kan je bij die organisaties terecht. Stoot je op problemen met de invoer van je activiteiten, met je logingegevens enzovoort, dan neem je best rechtstreeks contact op met Cultuurnet Vlaanderen of via de Vlaamse infolijn 1700. Krijg je de zaken met hen toch niet opgelost of heb je heel andere vragen, waarschuw dan een van de bewegingsmedewerkers van çavaria of - voor jongerenverenigingen - neem contact op met de verenigingsondersteuner van Wel Jong Niet Hetero.