#onelove op het WK

Draag jij mee de #onelove-band?

Woensdag 23 november speelden de Rode Duivels hun eerste match op het WK in Qatar. Zondag 25 november spelen ze hun tweede match op het WK in Qatar.

Ze spelen telkens zonder de #OneLove-band, een symbool tegen discriminatie in het voetbal.

Doe met çavaria mee en voer de druk op. We willen meer inclusie in de sportwereld én daarbuiten. 

Wat kan jij doen?  

Waarom is er een probleem?  

De band is een symbool tegen discriminatie in het voetbal. Zonder de band gaat ook geen aandacht naar LGBTI+ discriminatie. Dit terwijl veel LGBTI+ personen zich niet veilig voelen in de sportwereld. 

Wie kan daar iets aan doen? 

(1) De FIFA.

Als grote internationale organisatie moet ze haar macht inzetten voor LGBTI+ inclusie. LGBTI+ personen moeten veilig zijn op het veld en daarnaast, overal waar de FIFA naartoe trekt. Ze zegt voor inclusie te strijden, maar doet het omgekeerde. Ze verbiedt zelfs acties tegen discriminatie! 

(2) Onze politici.

Zo lang de sportwereld niet LGBTI+ inclusief is, moeten onze politici actie ondernemen. In het buitenland en bij ons, in Vlaanderen. Daar werken we graag aan mee. 

Ik draag de band wel

Draag jij tijdens de match wél mee dit symbool uit en vraag je samen met ons aandacht voor mensenrechten en concrete acties voor meer inclusie in de sportwereld? 

Download hier jouw doe-het-zelf #onelove-band, plak die rond je arm en tag @cavariavzw. Wij delen dan jouw bericht! 
 
Heb je geen printer? Je kan ook je profielfoto en/of omslagfoto op sociale media aanpassen. 

Je vindt alles hieronder.

Waarom doen wij deze acties?

We willen hiermee onze boodschap rond dit thema te versterken. In onderstaand persbericht van maandag 21 november 2022 lees je meer. 

Verschillende voetbalbonden kwamen op 21 november met het gezamenlijk statement dat ze hun kapiteins niet langer zullen vragen om de #OneLove-armband te dragen.

Wat doet çavaria?

  • We versterken de eisen van LGBTI+ organisaties uit de regio en mensenrechtenorganisaties die zich inzetten voor inclusie in de sport.

  • We wijzen onze politici op hun verantwoordelijkheid. Dat doen we via persberichten en contact met hun kabinetten. 

  • We bevragen onze politici over de acties die ze namen en plannen in de toekomst. We geven hen input voor vragen in het parlement.

Op de hoogte blijven van acties van çavaria? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!