LGBTI+ verenigingen

Deze verenigingen zijn er voor LGBTI+ personen.  

Regenbooghuizen 

Weet je niet goed welke vereniging bij jouw cliënt past? Elke provincie heeft een regenbooghuis dat op een laagdrempelige manier te benaderen is. Zij weten welke verenigingen actief zijn in de buurt, het is namelijk een plek waar verenigingen activiteiten kunnen organiseren. Cliënten kunnen daar terecht voor een ontmoeting.

'Toen ik nog een jongen was' Copyright: Johanna Pas

Wel Jong

Wel Jong is een landelijke jeugdvereniging voor jongeren die in alle vrijheid en veiligheid hun genderidentiteit, -expressie en seksuele oriëntatie willen beleven. De jeugdwerkorganisatie organiseert zowel on- als offline ontmoeting en zet in op informatie en sensibilisatie bij jongeren en hun begeleiders.

Merhaba 

Een sociale beweging die met de hulp van vele partners en vrijwilligers bouwt aan een warme wereld voor alle holebi, transgender en intersekse personen met een migratie-achtergrond, ongeacht hun leeftijd, nationaliteit, etnische achtergrond, geaardheid, geslacht, godsdienst, levensovertuiging, politieke overtuiging, opleiding, maatschappelijke positie of wettelijk statuut.

Merhaba
Grote regenboogvlag op Belgian Pride

De lidverenigingen van çavaria 

Op deze website vind je heel wat informatie, waaronder welke verenigingen aangesloten zijn. Je kan samen met jouw cliënt zoeken waar die terecht kan. De verenigingen staan namelijk ingedeeld per regio en doelgroep. De verenigingen organiseren gespreksgroepen en (sport)activiteiten. Vind je niet meteen iets? Een regenbooghuis in de buurt kan jouw cliënt verder helpen.