Digitale standenmarkt T-Day

Welkom op de digitale standenmarkt van T-Day!

Laat je inspireren van alle fijne partners waar T-Day mee samenwerkt.

Ook heel wat verenigingen zakken af naar T-Day om hun werking in de kijker te zetten. Ben je op zoek naar een vereniging voor trans of non-binaire personen? Kijk dan even op de verenigingspagina van çavaria.

 

Kan je de tekst niet lezen? Schakel dan over naar lichte modus in jouw telefooninstellingen, of rechtsboven deze pagina op je computer door te klikken op het symbool van de zon en de maan.

logo

Transgenderinfopunt

Het TIP – dé plek voor al je vragen over het transgenderthema.
Gratis en anoniem: 0800 96 316 of [email protected]
Meer info en online afspraken vind je hier.

Wil je graag al even kennis maken met het team en wat ze voor jou kunnen betekenen? Een video vind je hier.

logo

GenderGender

GenderGender ondersteunt gender diverse personen met allerhande corrigerende kledij en accessoires. Daarnaast beschikken ze over een ruime keuze van pride producten. 
Aan organisaties bieden ze workshops en lezingen aan.

Meer info vind je hier.

Naast hun webshop vind je de producten van GenderGender terug in deze winkels:
Gent: GenderGender, Victor Braeckmanlaan 34
Geel: Re-Love, Larumseweg 124

In dit filmpje geeft GenderGender al een stukje van het aanbod prijs.

 

logo

T-Jong

T-jong is een jeugdbeweging voor transjongeren van 10 tot en met 30 jaar. We zijn aangesloten bij Wel Jong en organiseren activiteiten over heel Vlaanderen.

We zijn onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen: 

  • T-birds voor 10- tot en met 14-jarigen    
  • T-squad voor 14- tot en met 18-jarigen
  • Inside Out voor 16- tot en met 20-jarigen
  • Ctrl-T voor 18- tot en met 30-jarigen

Zoals je ziet werken we met overlappende leeftijden: als je 14 of tussen 16 en 18 bent, kan je kiezen in welke leeftijdsgroep je je het beste thuis voelt, of kan je zelfs naar activiteiten van beide groepen gaan.

Meer info vind je hier.

Logo

Find Your Voice

Katrien Eerdekens is een logopediste met een hart voor stem. Zij werkt voornamelijk met stemproblematieken bij beroepssprekers en -zangers alsook bij transgender personen. Ze begeleidt met veel passie transgender personen in de zoektocht naar hun nieuwe stemklank

Meer info vind je hier.

Wil je Katrien graag even in de ogen kijken? De video vind je hier.

Lisas Store

LisasStore

Bij Lisa's Store kan je terecht voor alle tips en tricks over gelaat, lichaam-, hand en voetverzorging, maar ook niet te vergeten informatie rond make-up en voedingssupplementen.  Er zijn verschillende consulenten die jou daarbij helpen. Dit doen ze met een workshop op afspraak bij jou thuis.

Meer info vind je hier.

Bold Humans

Bold Humans

Bold Humans is een vegan, queer-oriented adult shop. We verkopen sex toys en gender affirming gear, maar geven ook workshops rond seksualiteit..

www.boldhumans.be

• E-mail: [email protected]

• Instagram, tiktok, facebook: @boldhumansadultstore

logo

Mens in verandering

Gert Kruitboch biedt volgende zaken aan: 
Trainen, coachen, video interactie begeleiding, faciliteren, supervise, leertherapie en (integratieve) therapie, verschillende rollen, met één constante, mensen begeleiden bij veranderprocessen.

Meer info vind je hier.

Gert licht het zelf graag even toe. De video vind je hier

logo

Haar-Lounge

Door onze jarenlange ervaring weten we dat het dragen van haarwerk een emotionele rollercaster kan zijn. Bij het vinden van een gepast haarwerk bieden wij een op maat gerichte en gepersonaliseerde aanpak in een discrete en huislijke sfeer zonder tijdsdruk. Juist daarom werken wij enkel op afspraak om u de optimale ruimte en tijd te geven voor het vinden van een gepast haarwerk.

Meer info vind je hier.

Benieuwd wat Haar-Lounge voor jou kan betekenen? Kijk dan even naar deze video.

Logo Aut & Out

Aut And Out

Aut & Out organiseert activiteiten voor én door LGBTQIA+/queer volwassenen met autisme (of een vermoeden van).  Er zijn maandelijkse activiteiten in Antwerpen, Gent en online:

  • elke 1ste zaterdag van de maand in Antwerpen
  • elke 3de zondag van de maand in Gent
  • elke 3de zaterdag van de maand houden ze een online babbel via Discord

Meer info vind je hier

 

logo

RainbowAmbassadors

RainbowAmbassadors willen een stem geven aan LGBTQI+-senioren. Zij vragen in het bijzonder aandacht voor de noden en rechten van deze groep in de ouderenzorg (woonzorgcentra, dienstencentra, thuiszorg,...). 
Dit doen zij onder meer door het geven van opleidingen aan zorgpersoneel en studenten en het organiseren van activiteiten met senioren in woonzorgcentra en dienstencentra.

Meer info vind je hier

E-mail: [email protected]

Keerpunt

Keerpunt is een vereniging voor trans+ personen en hun omgeving in het Regenbooghuis in Hasselt. Elke tweede vrijdag van de maand is iedereen welkom om in het gezelligste huis van Limburg samen te komen, te verbinden, een praatje te maken, wat te drinken of (wie wil) te dansen.

Je kan met hen verbinden via:

E-mail: [email protected]
Facebook: Keerpunt Limburg
Website: Keerpunt

T-Buddy

T-Buddy

Kun je als transgender of non-binair persoon een Buddy gebruiken?
Wil je zelf een Buddy zijn voor lotgenoten?

[email protected]

www.t-buddy.org

T-Buddy organiseert ook T-café, een praatcafé voor trans en non-binaire personen en hun partners, vrienden en aanhang.

T-Café vind elke 3de vrijdag van de maand plaats in Breughelstraat 31, 2018 Antwerpen

Rainbow Geeks

Wij zijn een community op de grens tussen geekdom en queerdom. Wij zorgen voor een lgbtqia+ safe(r) space op geek events, en een geeky aanwezigheid op queer events. Rainbow Geeks is een plaats waar mensen van alle genders kunnen simpen over hoe dreamy Loki is (of niet, if they're not your thing).

Je vindt hen op:

https://www.rainbowgeeks.org
Facebook
Instagram via @RainbowGeeksBE

Bimbeau Tattoo

Ik zet queer tattoos in fineline en help barrières en trauma te verwerken met mijn art. 

Ik voorzie verschillende queer tattoos, met bijvoorbeeld verschillende lichaamsbouwen en gender identiteiten. Ik probeer zoveel mogelijk weg te blijven van hokjes en focus me vooral op de mentale struggles die komen met het zetten van een tattoo, zowel als boundaries en consent te respecteren en na te streven.

Je vindt mij via @Bimbeau_tattoos op

Instagram
Facebook
TikTok 

Fonds Suzan Daniel vzw

Het Fonds Suzan Daniel, holebi en trans archief en documentatiecentrum, probeert sinds 1996 zoveel mogelijk van het holebi en trans erfgoed te verzamelen en te koesteren. We beheren momenteel een collectie van zowat 450 lopende meter en almaar meer digitale bestanden.

Meer info vind je hier

 Email: [email protected]

Sensoa

Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. 

Van 13u tot 16u zal Sensoa aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden over hiv en soa’s, PrEP, chemsex, seksueel grensoverschrijdend gedrag, positieve seksbeleving én je kan je ook gratis en vertrouwelijk laten testen op hiv via een snelle speekseltest.

Je vind hen op: 

www.allesoverseks.be 
Instagram
Facebook

GenderKring

Wij organiseren maandelijkse praatavonden voor en door transgender personen en de mensen rondom hen, in Antwerpen, Gent en online. Wij organiseren ook tweedaagse workshops "Verbindend Communiceren rond Transgender".

Meer info vind je hier

E-mail: [email protected]

logo

Genderspectrum

Via onze 3 lokale poten in Gent, Antwerpen en Leuven bieden wij non-binaire en transpersonen de gelegenheid om elkaar op een informele manier in een safe(r) space te ontmoeten.

Alle vrijwilligers bij Genderspectrum zijn ervaringsdeskundigen. We ondersteunen de bezoekers van onze chit-chat-cafés door hen de gelegenheid te geven andere trans- en non-binaire personen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, onthaalwerking te doen en informatie te verstrekken.

Algemene informatie vind je hier of op Instagram: Genderspectrum

De lokale groepen kan je contacteren via Instagram & email:

Genderspectrum Gent 
[email protected]

Genderspectrum Antwerpen
[email protected]

Genderspectrum Leuven
[email protected]

Jan Wallyn

Signeer- en verkoopsessie 'Een Doodgewone Dag' met auteur Jan Wallyn. Je vindt hen op de standenmarkt van 15.30 u tot 16.00 u. 

"Een gevoelig, tastend relaas op zoek naar bevrijdende inzichten." - De Morgen

Stap in de wereld van Jan Wallyn, een jonge creatieve Brusselaar en hun zoektocht naar (gender)identiteit. Dit bijzondere boek biedt een diepgaande en emotionele inkijk in de ervaringen, gedachten en gevoelens van de auteur tijdens hun reis naar zelfontdekking en zelfacceptatie als non-binair persoon. Jan beschrijft twaalf dagen die bepalend zijn geweest in hun leven.

Wil je graag meer weten? 
Hier vind je Jan op hun website en hun Instagram, via @janwallyn

Project Madrigal

Project Madrigal is een queer bibliotheek te Antwerpen, ontstaan vanuit het idee dat alle informatie, dat bewustwording en identiteitsvorming verhoogt, vrij beschikbaar moet zijn voor de queer personen en hun allies.

Hierbij beschikken wij over een ruimte binnen cultureel centrum de Peperfabriek, waar de mensen een divers aanbod van queer literatuur kunnen terugvinden, maar ook de kans krijgen om elkaar te ontmoeten.
De grootste focus binnen de collectie ligt binnen gender en seksualiteit, waarbij er extra aandacht is voor de algehele diversiteit hierin, maar worden eveneens klassiekers aangeboden binnen de Gay & Lesbian literatuur alsook heel wat feministische uitgaven die doorheen de geschiedenis zijn uitgebracht.

Meer info vind je hier

Email: [email protected]

Je vindt Project Madrigal ook via @ProjectMadrigal op:
Instagram
Facebook

Out for the win

Out For The Win bouwt aan een inclusieve sportwereld voor LGBTQI+ personen, met de kracht van educatie van sportclubs en -federaties, een sportaanbod, belangenbehartiging en storytelling.

Meer informatie vind je op hun website

Je kan hen bereiken via Instagram of mail: [email protected].