Vakantieplekje.be

Vakantieplekje.be

Contact
Vakantieplekje.be
Veliko Tarnovo
Bulgarije
T: 0485 803 767 (Pieter Wyffels)

çavariapas voordeel

50 euro korting* bij een boeking van min. 14 dagen
(dit voordeel mag gecumuleerd worden met andere kortingen vermeld op de website)
*bij de boeking çavariapas vermelden

Op twintig minuutjes van Veliko Tarnovo, de oude hoofdstad van Bulgarije, ligt het dorpje Rodina. Daar vind je het vakantiehuis Velika Gledka, Bulgaars voor ‘groots vergezicht’. De gerenoveerde woning, in typisch Bulgaarse stijl, omvat drie slaapkamers (max. 5 volw.) en is sober ingericht. Op het grote terras staan tuinmeubelen en een barbecue. Het terras ligt wat hoger zodat je een prachtig zicht hebt op de tuin, de naburige weilanden en de weidse vallei. Kinderen hebben er voldoende speelruimte en je hebt er zelfs een opblaasbaar zwembad ter beschikking.

In de universiteitsstad Veliko Tarnovo kan je cultuur en geschiedenis opsnuiven. Zo bevinden zich daar overblijfselen van de Thraciërs, een fort, kloosters, orthodoxe kerken… Breng zeker een bezoek aan één van de marktjes. Verder vind je er nog bowling, film, wellness en spa, discotheken, wijn-/bierproeverij…Leuk om weten: aan de universiteit van Veliko Tarnovo wordt Nederlands gedoceerd.

Natuurliefhebbers genieten in deze streek van ecotrails, nationale parken, de waterval in de Emen kloof en uitgestrekte bossen. Trek alvast je wandelschoenen aan. Maar je kunt ook paardrijden, mountainbiken of rotsklimmen.

Voor elk wat wils!