Çavaria stelt zich burgerlijke partij voor LGBTI+ foob geweld in Beveren

Vuist in lucht met regenboog op pols

Çavaria stelt zich burgerlijke partij voor LGBTI+ foob geweld in Beveren 

Çavaria is diep geschokt over het recente nieuws van het voorbije weekend in verband met de dodelijke gaybashing in Beveren. Voor zover de feiten gekend zijn, zou dit de eerste keer zijn dat in Vlaanderen dodelijk LGBTI+ foob geweld heeft plaatsgevonden.  

Çavaria zal als belangenorganisatie de zaak dan ook van nabij opvolgen en zich burgerlijke partij stellen, om zeer nauw bij het onderzoek betrokken te worden. 

Het is bijzonder aangrijpend dat dit is gebeurd. Niet enkel voor de direct betrokkenen, maar voor de hele LGBTI+ gemeenschap in Vlaanderen. Een haatmisdrijf is immers een aanval op een hele groep mensen, op basis van een identiteitskenmerk van die groep. 

“We bieden ons medeleven aan aan de familie en vrienden van het slachtoffer. We hopen dat ze in deze moeilijke omstandigheden steun vinden bij elkaar. We hopen dat de hele LGBTI+ gemeenschap in deze moeilijke tijden warmte en liefde bij elkaar kan vinden”, zegt Yves Aerts, algemeen coördinator van çavaria.  

Hulp bij Lumi 

Wie nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij Lumi. Lumi is de info-en hulplijn van çavaria, waar je terechtkan met al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Alle informatie vind je op lumi.be/word-geholpen

 

Perscontact: Lozano Lafertin / Yves Aerts - +32 475 43 16 41