Çavaria in de media over de verkiezingen 2024

Megafoon met een tekstbubbel in regenboogkleuren

Naar aanleiding van de verkiezingen 2024 geeft çavaria heel wat interviews in de media. Ontdek hier enkele quotes en de links naar de volledige artikels.

'Stop de genderwaanzin'

'stop de genderwaanzin', eef heylighen
Nu we in de laatste rechte lijn naar de verkiezingsdag op 9 juni zitten slaat de genderwaanzin volledig door. Nieuwskoppen zetten in grote letters vraagtekens bij het recht op bestaan van onze vicepremier Petra De Sutter omdat ze een trans vrouw is. Een Vlaams Belang-kandidaat verspreidt daarbovenop spotprenten over haar. In een verkiezingsprogramma op televisie horen we dat twee meisjes niet mogen kussen. En ergens anders lezen we dat gender een ideologie is en dat daar zeker geen rechten aan verbonden mogen worden. Laat staan dat we het daar in de kleuterklas over mogen hebben. Wanneer stopt deze genderwaanzin?

‘De manier waarop Tom Van Grieken over LGBTI+ personen praat, is niet onschuldig’


 

çavaria: 'de manier waarop Tom Van Grieken over lgbtq-personen praat, is niet onschuldig' met foto van Tom Çavaria: ‘De manier waarop Tom Van Grieken over lgbtq-personen praat, is niet onschuldig' met foto van Tom Van Grieken
Het narratief van de ‘klassieke normen en waarden’ van het Vlaams Belang speelt zich inderdaad niet af in een vacuüm, het past in een groter internationaal verhaal. Kijk maar naar de kruistocht die in Rusland en Hongarije gevoerd wordt tegen ‘lgbtq-ideologie’, of denk maar aan het feit dat het in Italië sinds vorig jaar moeilijker is om de niet-biologische partner van homokoppels als ouder van een kind te laten erkennen.

In die landen is de omslag ook begonnen met een geleidelijke aanvaarding van een steeds militanter discours tegenover lgbtq-personen. Uiteindelijk resulteerde het wel in anti-lgbtq-wetgeving. De manier waarop Van Grieken over lgbtq-personen praat is dus allesbehalve onschuldig.

'Niemand promoot genderidentiteit, niemand ontkent dat man en vrouw bestaan'

Koepelorganisatie reageert op uitspraken Tom Van Grieken: Niemand promoot genderidentiteit, niemand ontkent dat man en vrouw bestaan + foto regenboogvlag
“Intussen weten we dat niet iedereen in het biologische hokje ‘man’ of ‘vrouw’ past. Toch verheft Vlaams Belang die twee genderidentiteiten tot de enige echte. Genderidentiteit gaat over je persoonlijke ervaring. Voel jij je 100% man of vrouw? Voel je je beide of geen van beide? Daarin bestaat veel diversiteit. De wetenschap bewijst dat. Maar genderdiversiteit wordt niet ‘naar voren geschoven’. Niemand promoot iets. Niemand ontkent dat man en vrouw bestaan. Niemand zegt dat kinderen alle varianten van genderbeleving moeten leren of zich ‘moeten bekeren’.”

'Hoe het genderdebat niet alleen de verkiezingen, maar ook de speelplaats verdeelt'

"Als mijn beste vriend homo blijkt, hoef ik hem niet meer te zien": hoe het genderdebat niet alleen de verkiezingen, maar ook de speelplaats verdeelt', foto van een klas
Wij zien vragen vragen vanuit scholen veranderen. Vroeger waren ze vooral op zoek naar info over inclusief beleid. De laatste jaren worden de vragen complexer. Ze gaan vaker over conflicten, polarisatie, hoe om te gaan met weerstand.