Bi my valentine

Bi my valentine

Biseksualiteit is een seksuele geaardheid waar nog steeds veel stereotypen over bestaan of die vergeten wordt, ook binnen de LGBT-gemeenschap. Om biseksualiteit zichtbaarder te maken organiseerde Casa Rosa in samenwerking met de werkgroep Bi van çavaria de actie ‘Bi My Valentine’.

Op de Korenmarkt in Gent deelden vrijwilligers valentijnskaartjes uit met een hartje in de kleuren van de bi-vlag met op de achterkant meer informatie over de actie. Indien mensen geïnteresseerd waren, konden ze een selfie nemen met een van de attributen van de actie en hun foto op sociale media delen met de hashtags #bimyvalentine en #bivisibility.

Stereotypen en taboes

Cathy Heyman van Casa Rosa: “We organiseren deze actie samen met çavaria om biseksualiteit een stem te geven.” Daarvoor hebben ze Valentijnsdag gekozen, de dag van de liefde.

Volgens Alex De Greef van de werkgroep Bi van çavaria zijn zulke acties ook vandaag de dag nog steeds nodig. “Er bestaan nog steeds veel taboes en stereotiepe beelden rond biseksualiteit. Mensen denken dat biseksualiteit een fase is, dat je maar heel even bi bent en daarna ofwel terug hetero, ofwel terug homo of lesbisch wordt. Biseksualiteit is echter een volwaardige seksuele oriëntatie en daar willen we vandaag de aandacht op vestigen.”

Bi’s aanwezig!

De werkgroep Bi van çavaria organiseert vaker acties. Alex: “Dit is een van onze grotere acties, maar we staan vaak met de werkgroep Bi op andere evenementen: op Antwerp Pride, op Pride.be, op de L-day, op de T-day … We proberen eigenlijk op alle grote evenementen aanwezig te zijn met een standje van onze werkgroep om het thema biseksualiteit terug op de agenda te zetten.”

“Op 23 september, de internationale dag rond biseksualiteit en bi-zichtbaarheid, organiseren we een grote dag rond biseksualiteit en queer: ‘B curious’ .”

Fotoreportage

Bekijk hier alle foto’s van de actie Bi My Valentine of lees het artikel in Gaystarnews.

 

Als je met vragen zit of je verhaal kwijt wilt, kun je bij Casa Rosa terecht voor een persoonlijk gesprek. Indien je liever anoniem belt, chat of mailt, kun je terecht bij Lumi op maandag, woensdag en donderdag.

Momenteel is Casa Rosa op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om hun werking te versterken. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar [email protected] .