Jezelf zijn. Dit is voor een heleboel LGBTI+ personen nog altijd niet vanzelfsprekend. De Stonewall-rellen in New York vijftig jaar geleden waren de symbolische start van de dappere strijd die de LGBTI+ gemeenschap nog steeds voert.

Aan de frontlinie van deze manifestatie stond een diverse en intersectionele groep die voornamelijk bestond uit transpersonen, gediscrimineerde personen en sekswerkers. Met hun eisenplatform voor gelijk(waardig)e rechten voor de mens hebben ze samen de eerste stenen gelegd voor de Pride beweging. Het is dankzij hen en hun opvolgers dat steeds meer mensen vandaag zichzelf kunnen zijn. Met #AllforOne, vanuit een solidair en intersectioneel standpunt, benadrukken wij dat elkeen uniek is en recht heeft op een plaats in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook. Kom op voor elkaar en iedereen die nog dagelijks gediscrimineerd en uitgesloten wordt. Laat ons de handen in elkaar slaan onder de regenboogvlag.

The Belgian Pride Parade vindt plaats op zaterdag 18 mei in Brussel. Ze start om 14u30 in de Raveinsteinstraat. Meer praktische informatie vind je op de website van The Belgian Pride.

Loop je graag mee met çavaria? Of help je graag een handje? Stuur dan een mailtje naar [email protected]