B Curious 2022

B Curious 2022 banner

24 SEPTEMBER | B CURIOUS 2022 | HASSELT

 

De zesde editie van B Curious ging door op zaterdag 24 september in Hasselt, campus Oude Gevangenis van UHasselt, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt.

Op 23 september vieren we de Bi Visibility Day, een dag waarbij we het bi+ thema en -personen uitgebreid in de bloemetjes willen zetten. Daarom organiseerden Ertussenin (Hasselt), Dubbelzinnig (Antwerpen) en All Bi (Leuven) samen met de werkgroep Bi+ van çavaria voor de 6de keer B Curious.

 

Wat kon je verwachten? 

We dompelden je onder in tal van workshops waarbij geen thema onaangeraakt blijft. Ben je nieuw in de bi+ community? Dan kon je jou best inschrijven voor de Newbi workshop. Ben je non-binair en en kan je dan ook bi+ zijn? Ook daarover hadden we een workshop voor je klaar.

Onze collega's van Bi+ Nederland organiseerden op 24 september ook hun Bi+ Dag '1 van 1 miljoen'. Die kans lieten we uiteraard niet zomaar voorbij gaan. De hele dag door waren er momenten waarbij we even virtueel op bezoek gingen bij elkaar. Je kon zelfs wensen versturen die in Utrecht op een scherm tevoorschijn kwamen.

Dit jaar werkten we samen met Regenbooghuis Limburg. Na het programma van B Curious gingen we samen naar het Regenbooghuis om de dag na te praten met een drankje in de hand. 

B Curious kon je helemaal gratis bezoeken!

Programma  
10u00-10u45 Welkom!
10u45-11u15 Officiële start met plenaire opening
11u15-12u45 Workshopblok 1
13u00-14u00 Gratis vegetarische lunch
14u15-15u45 Workshopblok 2
16u00-16u30 Slotwoord
16u30-17u00 Cultuurmoment
17u15-... Nabespreking met drankje in Regenbooghuis Limburg

Workshopblok 1

 • Salsa workshop
 • Newbi 
 • Bi+ labels
 • Bi+ book club
 • Non-binariteit en bi+ 

Workshopblok 2

 • Salsa workshop
 • Newbi
 • Speed-dating
 • Beyond Binaries
 • NIEUW: Bi+ en het sociale stigma

De workshop 'Bi+ en polyamorie', die normaal zou doorgaan tijdens het tweede workshopblok, zal niet tijdens B Curious gegeven worden. De workshopgever geeft de mogelijkheid om deze workshop digitaal te volgen. Dit zal gebeuren op zondag 25 september van 19.30 u tot 21.30 u. Wil je de workshop graag digitaal meevolgen? Stuur dan even een mailtje naar [email protected].

  Salsa workshop

  Tijdens deze workshop leer je in anderhalf uur de basis van het salsadansen! Dansen kan met iedereen, dus of je wilt leren leiden of volgen, alles kan en alles mag, we doen tijdens deze les niet aan stereotype rolverdelingen. C U on the dancefloor!

  Je bent bi+ en wilt graag je eerste stappen zetten in de regenbooggemeenschap. Hoe begin je daaraan? Hoe praat je over je bi+-zijn? Via een informele praatgroep leren we mekaar en de LGBTI+-wereld wat beter kennen.

  Wat vind jij van labels? Vind je ze handig om jezelf makkelijker te kunnen definiëren of vind je ze net te benauwend? Wissel tijdens deze interactieve workshop jouw ideeën uit.

  Wees welkom in deze informele, gezellige workshop waarin we inzoomen op biseksualiteit in de literatuur. Ben je benieuwd naar welke informatieve boeken jouw kennis over bi+ kunnen vergroten? Of droom je liever weg tussen de personages van een fictie-boek? In deze workshop is er voor ieder wat wils!

  Wat betekent het om non-binair en ook bi+ te zijn? Hoe zit dat juist allemaal in elkaar? Je ontdekt het en zoveel meer in deze workshop

   Salsa workshop

   Tijdens deze workshop leer je in anderhalf uur de basis van het salsadansen! Dansen kan met iedereen, dus of je wilt leren leiden of volgen, alles kan en alles mag, we doen tijdens deze les niet aan stereotype rolverdelingen. C U on the dancefloor!

   Je bent bi+ en wilt graag je eerste stappen zetten in de regenbooggemeenschap. Hoe begin je daaraan? Hoe praat je over je bi+-zijn? Via een informele praatgroep leren we mekaar en de LGBTI+-wereld wat beter kennen.

   Heb je zin om jouw netwerk te vergroten en andere bi+ personen beter te leren kennen? Dan is de speed-dating vast iets voor jou!

   Hoe geef je bi+ zijn een plaats in je relatie met iemand die dat misschien niet is? Hoe kan je de ruimte nemen om jezelf te kunnen zijn? Hoe ga je om met het sociale stigma rond bi+ zijn? Ga tijdens deze workshop samen op zoek.

   "Beyond Binaries" betekent vrij vertaald zoiets als "voorbij tweetallen". Stap eens in de schoenen van een ander bij deze interactieve workshop, ontworpen en ontwikkeld door de Amerikaanse Bi+ activiste Robyn Ochs, als een hulpmiddel om het bewustzijn rond seksuele oriëntatie en identiteit te vergroten, en ook de complexe wisselwerking zichtbaar te maken tussen verschillende identiteiten, in het bijzonder gender.

    Bi+ en polyamorie (digitaal op 25/09)

    Als bi+ persoon, of als partner van, zou het zo maar kunnen dat ook polyamorie ter sprake komt. Hoe breng je dan vooral veiligheid en vrijheid in evenwicht in je relatie of verbinding?Wat zijn je noden, wensen en grenzen? En hoe communiceer je die verbindend met je partner?Wat met nesting partner, primaire en secundaire partner, unicorn(hunting), solopoly, metamour, jaliefgevoel... en nog zo veel meer in het liefdevol #VrijVerbinden.

    Deze workshop zal voornamelijk een zacht gemodereerd vraag- en antwoord moment zijn vanuit zelfreflectie.

    Meer info over hoe je UHasselt campus Oude Gevangenis kan bereiken vind je hier.

    DE INSCHRIJVINGEN VOOR B CURIOUS 2022 ZIJN GESLOTEN. HEB JE VRAGEN of wil je toch nog graag deelnemen? STUUR EEN MAILTJE NAAR [email protected]