AV: zes nieuwe verenigingen en een nieuwe Raad van Bestuur

logo çavaria

Op 20 juni ging onze algemene vergadering online door.

Zes nieuwe verenigingen sloten aan. Op de vergadering werd ook de nieuwe samenstelling van onze Raad van Bestuur goedgekeurd.

Nieuw aangesloten verenigingen

West-Vlaanderen

Roze kust

Vereniging van en voor LGBT’s en sympathisanten die samen komen om samen te ‘zijn’. Diverse activiteiten afgestemd op de vraag en de ideeën van de leden zelf. Welkom als je wil aansluiten!

Antwerpen

Genderspectrum Antwerpen

Genderspectrum Antwerpen is een organisatie die een safe(r) space wil bieden voor personen die zich identificeren als non-binair, genderfluïde, genderqueer... of personen die hun gender aan het bevragen zijn. Ook trans* personen zijn zeker welkom bij hen.

Aut & Out

Aut & Out is er om LGBTQIA+ personen met autisme hun plek te laten vinden in de regenbooggemeenschap, de autismegemeenschap, en de samenleving als geheel. Aut & Out is van, voor en door LGBTQIA+ volwassenen met autisme. Ze bestaan omdat er onder hun doelgroep behoefte is aan samenkomen en (h)erkenning.

 

(nog meer nieuwe verenigingen onder de afbeelding)

Landelijk

Asexual vzw

Asexual vzw heeft tot doel het behartigen van belangen en het welzijn van aseksuelen in België, het ijveren van gelijke rechten en kansen voor aseksuelen & het verzamelen en verspreiden van informatie over aseksualiteit.

MSC Belgium

MSC Belgium is een vereniging door en voor de Belgische LGBTIQ+ fetish community. Velen ervaren het plaats geven van fetish in hun leven als een aanvaardingsproces, vaak ook beschreven als een tweede coming out, en MSC Belgium stelt zich tot doel dit proces te vergemakkelijken door een ontmoetingsplaats te bieden voor "gelijkgezinden". Dit voornamelijk door het organiseren van tal van activiteiten, zoals de maandelijkse Fetish Socials, BBQ en andere dinners. Tevens organiseert MSC Belgium jaarlijks de verkiezing van Mister Leather Belgium tijdens Darklands in Antwerpen. Ze richten zich op eender welke fetish lover en dit gaat zeer breed van leerfetish tot rubber, uniformen en sportswear. MSC Belgium is een van de oudste LGBTIQ+ verenigingen in België. In 2021 vieren ze trots hun 50-jarig bestaan!

Overuit

Overuit is het regenboog-personeelsnetwerk binnen de Vlaamse overheid. Overuit bouwt mee aan de openheid over seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie op het werk. Het netwerk informeert over en maakt SOGIE* zichtbaar en bespreekbaar. Zo zet ze zicht actief in om clichés, vooroordelen, discriminatie en uitsluiting te signaleren en tegen te gaan. In een informele sfeer ontmoeten holebi en transgender collega’s en bondgenoten elkaar, wisselen ervaringen uit en leren als groep vertrouwen in hun eigen kracht. Het regenboognetwerk is een initiatief van de dienst Diversiteitsbeleid. Vanuit Overuit werken de leden mee aan beleidsveranderingen, promoten een inclusieve werkomgeving en zetten zich mee in voor andere doelgroepen.

* SOGIE staat voor Sexual Orientation (seksuele oriëntatie) en Gender Identity and Expression (genderidentiteit en –expressie).

Nieuwe Raad van Bestuur

De algemene vergadering keurde de nieuwe samenstelling van onze Raad van Bestuur (RvB) goed.

De nieuwe RvB bestaat uit 24 leden: twaalf experten en twaalf afgevaardigden uit de regenbooghuizen (Vlaanderen en Brussel). Van de 24 leden hebben tien leden de genderidentiteit v, elf de genderidentiteit m en drie de genderidentiteit x.

prijs van het hart

Elk jaar reiken we op onze Algemene Vergadering een prijs uit voor de meest hartverwarmende activiteit van het voorbije jaar.