B Curious 2021

Zaterdag 18 september @ Kavka, Antwerpen: B Curious 2021!
 
We verwelkomden je graag op zaterdag 18 september in Kavka (Antwerpen) voor de 5de editie van B Curious, hét evenement dat volledig draait rond seksuele fluïditeit en bi+ zijn!

Deze dag organiseerden we naar aanleiding van Bi Visibility Day (23/09), waarop wereldwijd bi+ activisten aandacht vragen voor onze community en onze rechten. Je kon er proeven van onze verschillende workshops en ontdekte de volledige Bi+ paraplu. Het programma staat helemaal in het teken van seksuele fluïditeit en Bi+ zijn. 

B Curious is tot stand gekomen in samenwerking Casa RosaWJNH, All Bi, Dubbel-Zinnig, Ertussenin, de werkgroep Bi+ van çavaria en de Vlaamse regenbooghuizen.

 

Tijdens deze editie sloegen we de handen in elkaar met L-week en Het Roze Huis - çavaria Antwerpen, die tijdens B Curious een genderspecifiek aanbod zullen organiseren met de L-talks.

 

Workshop-blok 1

 • NewBi! groep 1
 • NewBi! groep 2
 • In een relatie met een bi+ persoon (voor partners van bi+ personen)
 • Bivial Pursuit


Workshop-blok 2

 • Bi+ in een relatie
 • Omgaan met bi+ fobie
 • Bi+ en polyamorie
 • Bi+ erasure en representatie in de media

Corona maatregelen

We zijn alvast super enthousiast om jullie te mogen ontvangen op deze dag die helemaal in het teken staat van seksuele fluïditeit en bi+ zijn.

We willen iedereen uiteraard op alle vlakken een veilig evenement bezorgen en daarvoor hebben we ook jullie hulp nodig.

Sinds 1 september zijn er een hele reeks versoepelingen van de coronamaatregelen ingevoerd.

B Curious valt onder de zogenoemde ‘kleine evenementen’. Dat wil zeggen dat er geen beperkingen meer zijn wanneer we ons in de lokalen bevinden: zo is er bijvoorbeeld geen mondmasker of social distancing plicht meer.

Toch willen we vragen om waakzaam te blijven. Bewaar liefst van al toch nog steeds een beetje afstand.

Als je jezelf niet helemaal op je gemak voelt met de maatregelen willen we je zeker aanmoedigen om het masker te dragen.

Van onze kant uit voorzien wij zo veel mogelijk verluchting in de ruimtes, voldoende alcoholgel en een COVID-coördinator. De COVID-coördinator, die op het event zelf wordt voorgesteld, gaat er op toezien dat B Curious zo veilig mogelijk verloopt.

Kavka Oudaan is een openbaar gebouw. Dit wil zeggen dat we, wanneer we ons binnen verplaatsen tussen de verschillende ruimtes, het dragen van een mondmasker nog verplicht is.

En natuurlijk, zoals steeds geldt de algemene regel: wie zich ziek voelt, blijft thuis.

 

Wie vragen heeft kan altijd mailen naar [email protected].

We zien je graag terug op zaterdag 18 september!

  NewBi!

  Je bent bi+ en wilt graag je eerste stappen zetten in de regenbooggemeenschap. Hoe begin je daaraan? Hoe praat je over je bi+-zijn? Via een informele praatgroep leren we mekaar en de LGBTI+-wereld wat beter kennen.

  In deze workshop kan je in alle vrijheid ervaringen delen over hoe je jouw (al dan niet vaste) relatie met een bi+ persoon ervaart. Vragen, moeilijkheden, positieve kanten, bedenkingen, onzekerheden, twijfels, … kunnen zeker een plaats krijgen. Hebben anderen dezelfde ervaring? Of kijken zij er helemaal anders tegenaan? Ervaar je het bi+ zijn van je partner/vriend(in)/... als gewoon voor jou, als een verrijking of ervaar je momenteel vooral hindernissen? Heb je behoefte of interesse om hier met andere partners/vrienden/... van bi+ personen over te praten, dan is dit de workshop voor jou.

  “Have your cake and eat it too!”

  Speel samen met ons ‘Bivial Pursuit’,  dat is ‘Trival pursuit’ maar dan over bi+ en seksuele fluïditeit! Wil je jouw kennis rond het thema eens goed op de proef stellen of tal van nieuwe weetjes opdoen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! Opgelet, deze versie wordt gespeeld met échte stukken taart!

   Bi+ in een relatie

   Tijdens deze bijeenkomst kan je in alle vrijheid ervaringen delen met en vragen stellen aan elkaar over welke invloed je bi+ zijn in een (al dan niet vaste) relatie heeft. Is het daadwerkelijk zo problematisch als beweerd wordt? Heeft het voordelen, of toch maar enkel nadelen? Waarom zou een relatie voor bi+’s eigenlijk zo veel anders zijn dan voor niet-bi+’s? Wordt deze gedachte vooral gevoed door het vooroordeel dat bi+’s niet trouw kunnen zijn? Hoe is het om mét een bi+ persoon een (al dan niet vaste) relatie te hebben?

   Tijdens deze workshop exploreren we in groep de ervaringen en effecten van bifobie. Daarna gaan we samen op zoek naar hoe we, als bi+ persoon of als ally, hiermee kunnen omgaan.

   Als bi+ persoon, of als partner van, zou het zo maar kunnen dat ook polyamorie ter sprake komt. Hoe breng je dan vooral veiligheid en vrijheid in evenwicht in je relatie of verbinding?Wat zijn je noden, wensen en grenzen? En hoe communiceer je die verbindend met je partner?Wat met nesting partner, primaire en secundaire partner, unicorn(hunting), solopoly, metamour, jaliefgevoel... en nog zo veel meer in het liefdevol #VrijVerbinden.

   Deze workshop zal voornamelijk een zacht gemodereerd vraag- en antwoord moment zijn vanuit zelfreflectie.

   Welke dingen zeg je beter niet tegen een bi+ persoon en hoe kan bi+ beter gerepresenteerd worden in de media en in ons dagelijkse leven? Kom het allemaal te weten in deze boeiende workshop!
   L-Week: L-Talks 

   De L-week is een jaarlijks festival voor lesbische, biseksuele en trans vrouwen, queer en niet-binaire personen, georganiseerd door Het Roze Huis - çavaria Antwerpen..

   Sluit aan bij de L-talks! Samen met gelijkgezinden praten we over de thema's die ons bezighouden in het dagelijks leven Welzijn, ouderschap, gender en zelfbewust ouder worden. Sympathieke moderatoren leiden de L-talks. Geef jouw interessante inzichten en luister naar ervaringen van anderen

   L-Talks  
   12u30-14u00

   L-Talk: Zelfbewust ouder worden (i.s.m. RainbowAmbassadors)

   L-Talk: Meer dan mama zijn

   14u30-16u00

   L-Talk: Gender

   L-Talk: Welzijn

    

    Zelfbewust ouder worden i.s.m. RainbowAmbassadors

    Met de vertoning van de kortfilm Strangers (FR en NL ondertiteld) geven we een beeld van de situatie in woonzorgcentra anno 2020 in Groot-Brittannië. We geven de aanwezigen 10 minuten de tijd om hun vragen, ideeën en voorstellen op te schrijven en aan de moderator te bezorgen. Zo willen we een goed onderling gesprek organiseren waarbij op een positieve wijze tips en ideeën worden aangereikt aan elkaar hoe we zelfbewust kunnen ouder worden. Deze L-talk wordt gegeven door de Regenboogambassadeurs, een groep ervaringsdeskundige vrijwilligers die zich inzetten om een holebi- en transgendervriendelijk beleid in de professionele ouderenzorg en mantelzorg te bevorderen. Wil je meer weten? Surf dan naar hun website: https://rainbow-ambassadors.be/nl/

    Ouderschap is een belangrijk deel van ons leven. Het is tegelijkertijd een opdracht die veel van ons vraagt én een geschenk dat ons veel genoegens en plezier brengt. Maar naast ouder, zijn we ook partner, vriendin, werkneemster,… In deze workshop staan we stil bij het spanningsveld tussen ouder zijn en partner zijn. Waar loop jij tegenaan? Wat kan jou helpen in het evenwicht tussen je verschillende rollen?

    Hoe hangen jouw genderidentiteit, genderexpressie en/of seksuele oriëntatie samen? Welke impact heeft het ene op het andere? Stel je je vragen over wat er gebeurt als één van deze aspecten verandert of nog in een grijze zone zit? Wil je ervaringen van andere horen zodat je jezelf beter begrijpt? Wil je gehoord voelen door een groep waarin je jezelf herkent en zoek je steun en verbinding? In deze safe space maken we de ruimte voor al deze soort vragen, noden en dromen.

    Welzijn en zelfzorg zijn veelbesproken thema’s van het voorbije jaar. Wat is welzijn precies? Hoe kan je voor jezelf leren zorgen? Welke welzijnsthema’s leven er binnen onze gemeenschap? Dit en nog veel meer bespreken we tijdens de L-talk over welzijn.