Wat is biseksualiteit?

Community Biseksualiteit

Biseksualiteit is een seksuele oriëntatie. Je kunt jezelf als biseksueel identificeren als je in jezelf de mogelijkheid erkent om je romantisch en/of seksueel aangetrokken te voelen tot personen van meer dan één genderidentiteit. Die aantrekking voel je niet noodzakelijk op hetzelfde moment, op dezelfde manier of in dezelfde mate.

Deze definitie laat veel ruimte voor persoonlijke invulling. Dat is ook nodig, want biseksualiteit kan door iedereen anders ervaren worden. Tot welke personen, karaktertrekken of uiterlijk je je aangetrokken voelt kan dus verschillen van persoon tot persoon.

Iemand die zich aangetrokken voelt tot personen van meer dan één genderidentiteit, omschrijft zich ook niet noodzakelijk als biseksueel. Je bent pas biseksueel als je jezelf zo noemt. Er zijn nog termen die andere accenten leggen, zoals: Heteroflexibel, homoflexibel, panseksueel, omniseksueel, polyseksueel, fluïde en queer. Er bestaat dus een spectrum aan mogelijkheden om je seksuele oriëntatie genuanceerd te beschrijven.

Wil je meer weten over biseksualiteit? Of ben je op zoek naar materiaal om het thema bekender te maken in je omgeving? Neem dan een kijkje in onze mediatheek.