transseksualiteit

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Transseksueel is een term die verwijst naar personen bij wie de genderidentiteit niet overeenkomt met het geslacht toegekend bij geboorte en doorgaans medische ingrepen doet (laserontharing, stemtherapie, ... ). Deze term wordt door sommigen als negatief of verouderd ervaren. 

Inhoud met deze term

Witte ballonnen met opdruk 'I decide'

Wetsontwerp transgenderwet grote stap voorwaarts

Çavaria reageert voorzichtig positief op het wetsontwerp voor de transgenderwet. “De nieuwe transgenderwet zal het leven van heel wat transgenders in België gemakkelijker maken”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. Tegelijk heeft çavaria enkele opmerkingen en hoopt dat de transgendergemeenschap betrokken wordt bij de verdere behandeling van het ontwerp.

Transgender Day of Remembrance

20 november: Transgender Day of Remembrance

Transgender Day of Remembrance (20 november) is de dag waarop men wereldwijd stilstaat bij de slachtoffers van transfoob geweld. TGEU - de Europese Transgenderorganisatie - meldt dat er het afgelopen jaar 295 transgenders vermoord werden omwille van hun genderidentiteit (hoe je je voelt) of genderexpressie (hoe je je uit). Çavaria zet de strijd tegen transfobie voort.

Witte ballonnen met opdruk 'I decide'

Thema van The Belgian Pride is 'I Decide'

Op 14 mei trekt de parade van The Belgian Pride door de straten van Brussel. Çavaria, Rainbowhouse Brussels en Arc-enCiel Wallonie slaan de handen in elkaar en nemen met een gezamenlijke wagen deel aan de optocht. Die wagen staat volledig in het teken van het thema van de pride: 'I decide'.

Yves Aerts

België Europees kampioen!

In 2016 zullen velen supporteren voor het nationale elftal op het EK of de Belgische atleten op de Olympische Spelen. Fijn! Bij çavaria willen we echter een andere titel voor ons land behalen: die van Europees LGBT-kampioen. We zijn ambitieus. Zilver en brons waren mooi, maar nu is het tijd voor goud!

T-day 2015

Meer dan 200 deelnemers op T-day

Zaterdag vond voor de vierde keer de T-day plaats, een dag voor en door transgenders, transjongeren en hun omgeving. In totaal zakten meer dan 200 mensen af naar Antwerpen voor de T-day en genoten er van een dag vol workshops en ontmoeting.

Logo van Rainbow Rangers in comic book stijl.

Rainbow Rangers op de Pride

De Rainbow Rangers vechten voor de rechten van holebi's en transgenders en sieren op 16 mei de wagen van çavaria op de Belgian Pride. Net als çavaria komen ze op tegen homofobie en transfobie en streven ze naar een maatschappij waarin iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit.

T-day

International Day of Action for Trans Depathologization

Op 18 oktober is het International Day of Action for Trans Depathologization. Ook in België wordt alles wat met transgender zijn te maken heeft vaak door een gemedicaliseerde bril bekeken. Je geslachtsaanduiding op je identiteitskaart laten veranderen kan bijvoorbeeld alleen als je onomkeerbaar onvruchtbaar bent.

Schoolrapport

ZiZo buist federale regering

De verkiezingseditie van ZiZo-magazine deelt rapporten uit aan de verschillende regeringen in België. Het verdict is hard: de federale regering is gebuisd. De Vlaamse en Brusselse regeringen halen wel een voldoende maar blinken niet uit.

Pagina's