transgenderisme

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Een transgenderist herkent zich niet in de sekse die zijn of haar lichaam dicteert. Voelt zich mannelijker of vrouwelijker, of nu eens man, dan vrouw, of vindt zich helemaal niet terug in de man-vrouw-opdeling. 

Inhoud met deze term

Witte ballonnen met opdruk 'I decide'

Wetsontwerp transgenderwet grote stap voorwaarts

Çavaria reageert voorzichtig positief op het wetsontwerp voor de transgenderwet. “De nieuwe transgenderwet zal het leven van heel wat transgenders in België gemakkelijker maken”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. Tegelijk heeft çavaria enkele opmerkingen en hoopt dat de transgendergemeenschap betrokken wordt bij de verdere behandeling van het ontwerp.

Sparkle flyer

Genomineerden Çavaria Awards zijn bekend!

Çavaria reikt op 17 januari 2015 haar Campaign en Media Awards uit in de Vooruit in Gent. De uitreiking maakt deel uit van SPARKLE, een groots benefietevent ten voordele van de Holebifoon. De genomineerden zijn bekend!

T-day 2013

Meer dan 100 deelnemers op T-day!

Zaterdag 16 november organiseerden çavaria en het Transgender Infopunt de T-day, trefdag voor transgenders en hun omgeving. Meer dan 100 mensen zakten af naar de Permeke bibliotheek in Antwerpen. De deelnemers werden getrakteerd op boekvoorstellingen, workshops, een politiek debat en een standjesmarkt.

Flyer T-day 2014

T-day 2014

Op zaterdag 22 november vond de T-day in 2014 plaats, een plaats voor ontmoeting, ontdekking en dialoog. Deze dag vormde een ideale gelegenheid om dialoog te houden over alles wat komt kijken bij transgenderisme. Zowel transgenders als hun ouders, familie, partners, vrienden,… konden deelnemen aan deze dag waarop een uitgebreid aanbod aan activiteiten werd geboden.

Lees verder
T-day 2013

T-day 2013

Op zaterdag 16-11-2013 vond de T-day plaats, een plaats voor ontmoeting, ontdekking en dialoog. Er was een informatief en ontspannend aanbod voor transgenders en hun omgeving.

Het programma en de verslagen van de workshops kan je hier nog eens rustig nalezen.

Lees verder