transgender / trans*

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Transgender of trans* is een koepelterm voor travestie, transgenderisme en transseksualiteit en alle andere vormen van gendervariantie.  Deze term verwijst niet naar een probleem of een stoornis en vermijdt zo stigmatisering en/of medicalisering van de conditie.

Inhoud met deze term

samsofie

Aanspreektitels en registratie

Als cisgender hetero sta je er misschien niet zo vaak bij stil, maar als holebi of trans*persoon is het vaak heel frustrerend om allerlei administratieve procedures te doorlopen.
Lees verder
SPARKLE

Genomineerden Çavaria Awards zijn bekend!

Çavaria reikt op 23 januari 2016 haar Campaign en Media Awards uit in de Vooruit in Gent. De uitreiking vindt plaats tijdens SPARKLE, het spetterend benefietevent ten voordele van de Holebifoon. De genomineerden die zich het afgelopen jaar inzetten voor holebi’s en transgenders zijn bekend!

Coming-outdag 2014

Coming-outdag: een coming-out is nooit gedaan

Op 11 oktober 2015 is het internationale coming-outdag. Çavaria steekt graag iedereen die beslist om zijn coming-out te doen een hart onder de riem omdat dit steeds opnieuw een beetje 'moed' vergt. Het gaat misschien telkens iets makkelijker, toch maak je elke keer opnieuw die afweging: "zou ik het vertellen?”

sport

Geen geslachtsregistratie in sport?

Een van de grote discussies die wel eens gevoerd worden in het kader van het belang van geslachtregistratie gaan over de sportwereld. De fysieke ongelijkheid tussen vrouwen en mannen wordt in de sportwereld benadrukt en speelt een grote rol op competitieniveau. Er zijn internationale regels over hoe omgaan met transgender personen die nie

Lees verder
Regenboogvlag met opschrift: Refguees Welcome

Solidariteitsactie 'Refugees Welcome'

Omnya vzw zet zich in voor de vluchtelingen die momenteel in het Maximiliaanpark in Brussel verblijven. Naast algemene hulp bieden ze specifiek ondersteuning aan vluchtelingen die holebi of transgender zijn. Çavaria schaart zich achter dit initiatief.

Pagina's