regenboogvlag

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Een symbool voor de holebi- en transgendergemeenschap.

Inhoud met deze term

Kaart van gemeenten die de regenboogvlag uithangen

99% gemeenten hangt regenboogvlag uit op Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

Çavaria en de provinciale regenbooghuizen riepen de Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebifobie en transfobie (IDAHOT). In 99% van de gemeenten wappert de regenboogvlag in solidariteit met holebi’s en transgenders. Enkel Kraainem en Sint-Martens-Latem weigeren mee te werken.

regenboogvlag

Hangt jouw gemeente de regenboogvlag uit op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie?

Op 17 mei worden overal ter wereld acties georganiseerd om aandacht te vragen voor discriminatie van holebi’s en transgenders. Voor de zevende keer organiseren çavaria en de regionale regenbooghuizen hun regenboogvlaggenactie.

your local power

Your Local Power!

#YourLocalPower

Lees verder
Borchure Regenboogbeleid

Lokale besturen en instellingen: jullie maken het verschil!

Lokale besturen en instellingen: jullie maken het verschil!

Verkiezingsmemorandum lokale verkiezingen 14 oktober 2018

Lees verder
Poolse delegatie overhandigt de regenboogvlag aan de Belgische delegatie op de ILGA-Europe conferentie

ILGA-Europe conferentie komt naar Brussel

De jaarlijkse conferentie van de Europese LGBTI-koepelorganisatie ILGA-Europe strijkt volgend jaar neer in Brussel. De Poolse organisatoren van dit jaar overhandigden symbolisch de regenboogvlag aan RainbowHouse Brussels, Arc-en-Ciel Wallonie en çavaria. De drie Belgische organisaties slaan voor het evenement de handen in elkaar.

Kaart van gemeenten die de regenboogvlag uithangen

Regenboogvlaggen in 99% van Vlaanderen en Brussel

Çavaria en de provinciale regenbooghuizen roepen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebifobie en transfobie (IDAHOT). 99% van de gemeenten reageerden positief en hullen vandaag openbare gebouwen in regenboogkleuren.

Kaart van gemeenten die de regenboogvlag uithangen

Regenboogvlaggen in elke gemeente voor Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie?

Çavaria en de provinciale regenbooghuizen roepen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebifobie en transfobie (IDAHOT). Voor het eerst ziet het er naar uit dat, op 2 na, alle gemeenten gehoor geven aan de oproep.

 

IDAHOT

Op 17 mei 2019 zal het exact 29 jaar geleden zijn dat de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte.

Love For Orlando

Minuut stilte en regenboogvlaggen halfstok voor slachtoffers Orlando shooting

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen nodigt alle holebi- en transgenderverenigingen in Vlaanderen uit voor een stil moment. Çavaria steunt de actie en roept alle Belgen op een minuut stilte in acht te nemen om 18u vanavond. We willen onze solidariteit betuigen na de vreselijke schietpartij in een holebi-club in Orlando. Meer dan ooit is het belangrijk dat we ons als holebi- en transgendergemeenschap verenigen en tonen. Trots en in verbondenheid met alle medeburgers.

Regenboogvlag Ninove

315 gemeenten hangen regenboogvlag uit op Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie

Çavaria roept alle Vlaamse en Brusselse gemeenten op om de regenboogvlag uit te hangen op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT-17 mei). 315 Gemeenten en stadsdistricten doen mee. Bever, Drogenbos, Kortenberg, Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem weigeren.

Pagina's