homoseksualiteit

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Onderliggend

Aangetrokken zijn tot mensen van hetzelfde geslacht.

Inhoud met deze term

regenboogvlag

Hangt jouw gemeente de regenboogvlag uit op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie?

Op 17 mei worden overal ter wereld acties georganiseerd om aandacht te vragen voor discriminatie van holebi’s en transgenders. Voor de zevende keer organiseren çavaria en de regionale regenbooghuizen hun regenboogvlaggenactie.

 

IDAHOT

Op 17 mei 2019 zal het exact 29 jaar geleden zijn dat de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte.

Will Ferdy en Nathalie Delporte op uitreiking çavaria Lifetime Achievement Award

Will Ferdy wint çavaria Lifetime Achievement Award

Çavaria reikte zaterdag de çavaria Media Award, Campaign Award en Lifetime Achievement Award uit in de vooruit in Gent. Winnaars van de avond waren Klasse, bisschop Johan Bonny en Will Ferdy.

Sparkle flyer

Genomineerden Çavaria Awards zijn bekend!

Çavaria reikt op 17 januari 2015 haar Campaign en Media Awards uit in de Vooruit in Gent. De uitreiking maakt deel uit van SPARKLE, een groots benefietevent ten voordele van de Holebifoon. De genomineerden zijn bekend!

Foto van een hamer

Çavaria burgerlijke partij in zaak Layla Achichi

Op 3 december 2014 start in Antwerpen het proces over de dood van Layla Achichi. Het meisje overleed in oktober 2009 na een rituele duiveluitdrijving, op vraag van haar ouders uitgevoerd door een gebedsgenezer. Çavaria stelde zich burgerlijke partij om te garanderen dat het motief homofobie grondig werd onderzocht.

Leerkra

Çavaria en WJNH verbolgen over uitspraken directeur-generaal openbaar onderwijs Brussel

Çavaria en Wel Jong Niet Hetero zijn verbolgen over de uitspraken van directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, Charles Huygens. Huygens zei leerkrachten aan te raden voorzichtig te zijn met uitspraken over hun geaardheid. Volgens belangenverdedigers çavaria en WJNH moeten holebileerkrachten openlijk zichzelf kunnen zijn als ze dat wensen en moet de school hen daarin steunen.

Museveni

Steun Oegandese LGBT's!

Oegandees president Yoweri Museveni ondertekende maandag de ‘antihomowet’ die homoseksuele handelingen zwaar bestraft. Çavaria is diep verontwaardigd en vreest voor de veiligheid van holebi’s en transgenders in het Afrikaanse land.

Catherine Ashton

Richtlijnen aangenomen om LGBTI-rechten buiten Europa te promoten

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten hebben richtlijnen aangenomen die vastleggen hoe Europese instellingen en EU-lidstaten de rechten van holebi’s, transgenders en interseksuelen kunnen bevorderen buiten de Europese Unie via hun diplomatieke betrekkingen.

Pagina's