homohuwelijk

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen. In België is er geen apart homohuwelijk; het 'gewone' burgerlijk huwelijk is opengesteld voor partners van hetzelfde geslacht.

Inhoud met deze term

Parlement Budapest

Vlaanderen organiseert seminarie over holebirechten in Boedapest

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van de baanbrekende wet waarmee het Belgisch Parlement en de Senaat de erkenning van het homohuwelijk invoerden, organiseert de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering op 5 juli een seminarie in Hongarije.

Paus

Witte rook brengt geen roze vreugde

De benoeming van paus Franciscus I brengt çavaria niet meteen in feestvreugde. Dat zuchten Yves Aerts, coördinator, en Fran Bambust, woordvoerster van de holebi- en transgenderkoepel. 

Roze rook uit schoorsteen

Çavaria hoopt op roze rook boven het Vaticaan

Ook de holebi- en transgendergemeenschap houdt de schoorsteen boven de Sixtijnse kapel in de gaten. De nieuwe paus kan zijn geloofsgroep immers in heel wat thema’s sturen of bijsturen, en de keuze van deze leider heeft dus een grote impact op de houding van velen tegenover homoseksualiteit en genderdiversiteit. De nieuwe paus kan de traditionele, morele afkeuring van holebi’s en transgenders voeden of milderen. De voorbije jaren zagen we vooral het eerste, maar een nieuwe paus biedt nieuwe kansen. 

10 jaar homohuwelijk

10 jaar homohuwelijk: een overzicht in citaten

Het Belgisch homohuwelijk bestaat vandaag welgeteld 10 jaar. Het was de vrucht van jaren lobbywerk bij de regering. ZiZo-magazine versierde steeds meer politici om zich positief uit te laten over het homohuwelijk. We hielden de zaak warm, als ze dreigde te bekoelen. We reconstrueren de vonken die de vlam deden overslaan…

çavaria awards

Nominaties Çavaria Awards bekend

Çavaria reikt tijdens haar nieuwjaarsreceptie op 20 januari voor het eerst de Çavaria Awards uit. De nominaties en motivering van de beste mediamomenten en campagnes zijn vandaag bekend gemaakt.