homofobie

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Onderliggend

letterlijk: angst voor homoseksuelen, meestal voor holebi's in het algemeen.

Homofobie of homonegativiteit wordt vooral gebruikt om alle negatieve gedachten en gedrag tegenover holebi's aan te duiden.

Inhoud met deze term

Foto van een hamer

Gaybashing Gent geen homofobie volgens rechter

Op 6 augustus werden Mauro en Thomas verbaal en fysiek aangevallen in Gent. De rechter oordeelt dat een homofoob motief niet afdoende bewezen is. Çavaria is verontwaardigd en vraagt zich af wat dan wél kwalificeert als homofobie.

Brochure "opvallen en rechtslaan"

Çavaria verontwaardigd door zwaar geval van verkeersagressie met homofoob karakter

De Rabotwijk in Gent werd donderdag opgeschrikt door een zwaar geval van verkeersagressie met homofoob karakter. Een van de slachtoffers vertelt op Facebook wat er gebeurde en roept getuigen op zich te melden.

sport

Out on the Fields

Internationaal onderzoek naar homofobie in de sport  - 2014

Out on the Fields is the largest and the first international study on homophobia in sport. Nearly 9500 people took part, primarily from English speaking countries. Participants included around 25% heterosexual men and women.

http://www.outonthefields.com/

Lees verder
Regenboogvlag aan gemeentehuis Brasschaat

321 gemeenten hingen regenboogvlag uit voor IDAHOT

Op 17 mei - Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) - hingen 321 Vlaamse en Brusselse gemeenten en alle Antwerpse stadsdistricten de regenboogvlag uit. Ze geven hiermee duidelijk aan dat er bij hun geen plaats is voor homofobie of transfobie.

ILGA Europe Rainbow Index map

België behoudt 2de plaats in ILGA-Europe Rainbow Index

België bekleedt net als vorig jaar de tweede plaats op de ILGA-Europe Map, een rapport met kaart van Europa die polst naar het LGBT-beleid en de LGBT-wetgeving in alle Europese landen. België moet het Verenigd Koninkrijk laten voorgaan omdat zij verder staan op vlak van transgendervriendelijke wetgeving en beleid.

Leerlingen KTA Ieper poseert voor regenboogselfie

#RainbowYourSelfie-campagne gaat van start in het KTA Ieper

Çavaria en Rebus lanceren de #RainbowYourSelfie-campagne in het KTA Ieper. De leerlingen maakten selfies in regenboogthema om zo aandacht te vragen voor de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. De campagne doet scholen in heel West-Vlaanderen aan en loopt nog de hele maand.

Regenboogvlag

301 gemeenten hangen regenboogvlag uit op 17 mei!

Al zeker 301 gemeenten en alle Antwerpse stadsdistricten zegden toe de regenboogvlag uit te hangen naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. Çavaria wil met de actie de zichtbaarheid van holebi’s en transgenders op lokaal niveau vergroten.

Logo van Rainbow Rangers in comic book stijl.

Rainbow Rangers op de Pride

De Rainbow Rangers vechten voor de rechten van holebi's en transgenders en sieren op 16 mei de wagen van çavaria op de Belgian Pride. Net als çavaria komen ze op tegen homofobie en transfobie en streven ze naar een maatschappij waarin iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Pagina's