genderrol

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Genderrollen zijn de sociale rollen die je inneemt in de maatschappij en die gekleurd waargenomen wordt door je sekse of genderidentiteit. Zo zal een meisje die bouwvakker wordt een "afwijkende genderrol" innemen, omdat dit beroep als mannelijk wordt ervaren in een Vlaamse cultuur. Net als genderexpressie is dit dus erg cultureel bepaald. Daar waar in sommige culturen vooral de vrouwen het land bewerken, wordt dit in andere culturen als een mannelijke rol gedefinieerd.

 

Inhoud met deze term

Witte ballonnen met opdruk 'I decide'

Nieuwe transwet kan België koploper maken in Europa

Çavaria en de Belgische transgenderverenigingen hebben belangrijke bedenkingen bij de hervorming van de transwet. Zelfbeschikking en respect voor de mensenrechten zijn weliswaar het uitgangspunt in het voorstel, maar helaas niet volledig waargemaakt. Als het huidige wetsontwerp nog verbeterd wordt, is België koploper in Europa.

Witte ballonnen met opdruk 'I decide'

Wetsontwerp transgenderwet grote stap voorwaarts

Çavaria reageert voorzichtig positief op het wetsontwerp voor de transgenderwet. “De nieuwe transgenderwet zal het leven van heel wat transgenders in België gemakkelijker maken”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. Tegelijk heeft çavaria enkele opmerkingen en hoopt dat de transgendergemeenschap betrokken wordt bij de verdere behandeling van het ontwerp.

Yves Aerts

België Europees kampioen!

In 2016 zullen velen supporteren voor het nationale elftal op het EK of de Belgische atleten op de Olympische Spelen. Fijn! Bij çavaria willen we echter een andere titel voor ons land behalen: die van Europees LGBT-kampioen. We zijn ambitieus. Zilver en brons waren mooi, maar nu is het tijd voor goud!