gender

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Gender is de sociale constructie en culturele invulling van vrouwelijkheid en mannelijkheid.

Inhoud met deze term

Lumi voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur

De Holebifoon verandert van naam en wordt Lumi

De opvang- en infolijn van çavaria - De Holebifoon - verandert van naam en heet vanaf nu Lumi. De naamsverandering komt er omdat de oude naam de lading niet meer dekte. Het doelpubliek is veel ruimer dan enkel holebi’s en naast een telefoonlijn biedt Lumi ook chat, mail en een uitgebreide website aan.

your local power

Your Local Power!

#YourLocalPower

Lees verder
Borchure Regenboogbeleid

Lokale besturen en instellingen: jullie maken het verschil!

Lokale besturen en instellingen: jullie maken het verschil!

Verkiezingsmemorandum lokale verkiezingen 14 oktober 2018

Lees verder
Sparkle

Genomineerden Çavaria Awards zijn bekend

Op 27 januari reiken we de Çavaria Awards uit op het benefietevent SPARKLE in Kunstencentrum Vooruit in Gent. De genomineerden zijn Ketnet, De Morgen en Novaya Gazeta voor de Çavaria Media Award, en Don Bosco Haacht, Stad Gent en Piet De Bruyn voor de Çavaria Campaign Award.

Holebifoon site

Coming-outdag: De Holebifoon lanceert nieuwe website

De Holebifoon is de info- en opvanglijn waar je terecht kan met al je vragen over seksuele oriëntatie en gender. De nieuwe toegankelijke website www.holebifoon.be bevat nog meer informatie dan voorheen. Zit je met een vraag? Wil je je verhaal doen? De Holebifoon luistert.

Prettig schooljaar

Terug naar school met çavaria

Het schooljaar is weer uit de startblokken geschoten en ook de onderwijswerking van çavaria heeft weer heel wat leuks in petto voor schoolgaande jeugd en leerkrachten! Voor het kleuteronderwijs is er het nieuwe educatieve pakket ‘Lou’. Voor het secundair zetten we in op gay-straight alliances en organiseren we voor leerkrachten een inspiratiedag over gender, seksuele diversiteit en etniciteit. Uiteraard staan we ook weer klaar om scholen met raad en daad bij te staan doorheen het schooljaar.

Wake slachtoffers Orlando Brussel

Nood aan een gesprek?

De recente gebeurtenissen in Orlando weekten heel wat los. Shock, verdriet, angst, verbondenheid, actie. Ook na de eerste golven van ongeloof kan het goed zijn om steun te vinden en je gevoelens te delen. Çavaria nodigt mensen uit om te spreken over wat er gebeurde. Dat kan gratis. Er zijn mogelijkheden in je omgeving en op afstand, face-to-face en anoniem. Contacteer de Holebifoon of het roze huis in jouw provincie.

Coming-outdag 2014

Coming-outdag: een coming-out is nooit gedaan

Op 11 oktober 2015 is het internationale coming-outdag. Çavaria steekt graag iedereen die beslist om zijn coming-out te doen een hart onder de riem omdat dit steeds opnieuw een beetje 'moed' vergt. Het gaat misschien telkens iets makkelijker, toch maak je elke keer opnieuw die afweging: "zou ik het vertellen?”

Scholier

Basisscholen lopen storm voor vormingen çavaria

Steeds meer basisscholen schakelen çavaria in om vorming te geven over seksuele oriëntatie en genderdiversiteit. Vorig jaar gaven de onderwijsmedewerkers van çavaria meer dan 130 vormingen. Het merendeel daarvan vond plaats op basisscholen (scholen die zowel lager als kleuteronderwijs aanbieden). De trend zet zich ook in het nieuwe schooljaar door.

Pagina's