coming-out

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

Uit de kast komen; naar buiten komen met je seksuele voorkeur.

Inhoud met deze term

Bo Van Spilbeeck

VTM Nieuws, 11.11.11. en Ulrike Lunacek winnen Çavaria Award

Zaterdagavond reikten we onze jaarlijkse awards uit. VTM Nieuws ging aan de haal met de Çavaria Media Award, 11.11.11.

SPARKLE Lifetime Achievement Award

Genomineerden Çavaria Awards bekend!

Zaterdag 26 januari reikt çavaria haar jaarlijkse awards uit. In drie categorieën (Media, Campaign en Lifetime Achievement) bekronen we personen en organisaties die in 2018 een positieve invloed hadden op de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders.

Coming-outdag

Internationale coming-outdag

Op 11 oktober is het internationale coming-outdag. Een dag waarop we stilstaan bij het proces van ‘uit de kast komen’. In een ideale wereld hoeft niemand uit de kast te komen maar vandaag wordt er vaak nog altijd van uitgegaan dat iemand hetero en cisgender is tot het tegendeel bewezen. Bij sommigen gaat een coming-out als vanzelf, bij andere niet.

logo 1813

Werelddag van de Suïcidepreventie

Op 10 september is het Werelddag van de Suïcidepreventie. Çavaria is lid van de Vlaamse Werkgroep Suïcidepreventie en werkt samen met het Transgender Infopunt (TIP) en Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) aan tools expliciet gericht op holebi’s en transgenders.  

Come out for mental health

Internationale coming-outdag

Op 11 oktober is het internationale coming-outdag. Een dag waarop we stilstaan bij het proces van ‘uit de kast komen’. In 2017 vraagt Europese LGBT-organisatie ILGA-Europe specifiek aandacht voor het mentaal welzijn van holebi’s en transgenders.

logo 1813

Suïcidepreventie bij holebi's en transgenders broodnodig

Onderzoek van de UGent toont aan dat holebi’s en transgenders een extra kwetsbare groep zijn op vlak van suïcide. Çavaria herhaalt haar pleidooi voor een doelgroep specifieke aanpak binnen het suïcidepreventiebeleid.

Holebifoon site

Coming-outdag: De Holebifoon lanceert nieuwe website

De Holebifoon is de info- en opvanglijn waar je terecht kan met al je vragen over seksuele oriëntatie en gender. De nieuwe toegankelijke website www.holebifoon.be bevat nog meer informatie dan voorheen. Zit je met een vraag? Wil je je verhaal doen? De Holebifoon luistert.

Love to be Bisexual

Bi Visibility Day

Sinds 1999 vieren we jaarlijks Bi-Visibility Day op 23 september. Deze dag, in het leven geroepen door 3 biseksuele activisten, roept op om extra aandacht te schenken aan de biseksuele bevolking.

Prettig schooljaar

Terug naar school met çavaria

Het schooljaar is weer uit de startblokken geschoten en ook de onderwijswerking van çavaria heeft weer heel wat leuks in petto voor schoolgaande jeugd en leerkrachten! Voor het kleuteronderwijs is er het nieuwe educatieve pakket ‘Lou’. Voor het secundair zetten we in op gay-straight alliances en organiseren we voor leerkrachten een inspiratiedag over gender, seksuele diversiteit en etniciteit. Uiteraard staan we ook weer klaar om scholen met raad en daad bij te staan doorheen het schooljaar.

SPARKLE

Safety First, Petra De Sutter en Anke Hintjens winnen Çavaria Award 2015

Zaterdagavond werden de Çavaria Awards uitgereikt in de Vooruit in Gent. De Çavaria Media Award ging naar de productiehuizen Shelter en Carambole voor ‘Safety First - The Movie’. Groen-politica Petra De Sutter ging aan de haal met de Çavaria Campaign Award en voormalig woordvoerster van de Holebifederatie (de voorloper van çavaria) Anke Hintjens sleepte de Çavaria Lifetime Achievement Award in de wacht.

Pagina's