biologische moeder

Deze pagina toont een overzicht van alle inhoud met deze term. Een overzicht van alle gebruikte trefwoorden kan u op onze indexpagina vinden.

Bovenliggend

'Biologische moeder' wordt gebruikt voor de moeder die het kind gedragen en gebaard heeft. Beter is het om te spreken over geboortemoeder; want de geboortemoeder is niet noodzakelijk de genetische moeder (de eicel van de meemoeder of een donor kan gebruikt worden bij de verwekking.)

Bij lesbische koppels maakt men het onderscheid met de meemoeder, degene die niet bevalt van het kind. 

 

Inhoud met deze term

Meemoeder

Meemoeders erkennen hun kind in Gent

Zaterdag 10 januari bouwen çavaria en de lesbisch-feministische sambagroep Famba een feestje naar aanleiding van de inwerkingtreding van de nieuwe wet op meemoederschap. Verschillende mama’s zullen zaterdag hun kind erkennen bij de burgerlijke stand van Stad Gent. Stad Gent verwelkomt de actie en verleent haar medewerking.

baby

Meemoeders verlost van discriminatie!

Woensdag keurde het federaal parlement met overdonderende meerderheid het wetsvoorstel rond meemoederschap goed. Zo goed als alle partijen steunen het voorstel. Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties, is blij dat deze discriminatie van lesbische en biseksuele meemoeders eindelijk van de baan is.

Lesbisch koppel met kind

Senaatscommissie Justitie keurt wetsvoorstel meemoederschap goed!

Woensdag keurde de Senaatscommissie Justitie het wetsvoorstel rond meemoederschap goed. Zo goed als alle partijen steunen het voorstel. Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties, is blij dat er na maandenlang druk uitoefenen eindelijk schot in de zaak komt.

Nieuwjaarskaart

Meeouderschap: belofte maakt schuld!

Woensdag voeren çavaria en Het Roze Huis – çavaria Antwerpen actie aan de senaat voor de automatische erkenning van meeouderschap. De organisaties overhandigen een petitie aan de voorzitter van de Senaatscommissie Justitie, die zich die dag buigt over de materie. De holebi- en transgenderbeweging maakt zich zorgen dat het dossier niet meer rond raakt voor de ontbinding van het parlement.

Nieuwjaarskaart

Nieuwjaarsactie voor meeouderschap groot succes!

Zaterdag 4 januari voerden çavaria en Het Roze Huis – çavaria Antwerpen actie voor de automatische erkenning van meeouderschap. De federale regering beloofde hier werk van te maken maar heeft vooralsnog niets ondernomen. De holebi-en transgenderbeweging maakt zich ondertussen zorgen dat er deze legislatuur niets meer van in huis komt.

Meemoeder

Veel steun voor automatische erkenning meemoederschap

De roep van de holebi- en transgenderbeweging om de automatische erkenning van meemoeders valt niet in dovemansoren. Zowel Open Vld als CD&V bereiden wetsvoorstellen voor om de materie in het parlement aan te kaarten. Çavaria en Het Roze Huis - çavaria Antwerpen voeren zaterdag 4 januari actie rond meemoederschap.