discriminatie

Holebi's en transgenders worden in ons land nog steeds gediscrimineerd en in nog heel wat landen zelfs vervolgd. Gelukkig biedt onze wetgeving bescherming. Onze Holebifoon is dan ook een discriminatiemeldpunt voor alle holebi's en transgenders met klachten. In ons land zijn voor de bestrijding van discriminatie op basis van seksuele oriëntatie of genderidentiteit respectievelijk het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding en het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen bevoegd. Voor holebi's en transgenders die naar ons land zijn gevlucht om te ontkomen aan vervolging, zijn de Dienst Vreemdelingenzaken en het Commissariaat van de Vluchtelingen en de Staatlozen bevoegd.

Lees meer over "discriminatie" in de onderstaande artikels.


 

URL-balk

Discriminatie melden

De wet verbiedt zowel directe als indirecte discriminatie vanwege je seksuele oriëntatie, geslacht, genderidentiteit, genderexpressie, en andere beschermde criteria. Voel je je gediscrimineerd, dan kan je dit melden op het nummer 0800 12 800.

Lees verder
Eenzame zwarte pion voor veel witte

Intimidatie is ook discriminatie

We spreken van intimidatie wanneer iemand jouw waardigheid probeert aan te tasten en een omgeving schept die bedreigend, vijandig, beledigend, vernederend of kwetsend is. Soms is er een seksuele bijbedoeling. Onze wetgever beschouwt intimidatie als een vorm van discriminatie.

Lees verder
Eenzame zwarte pion voor veel witte

Wat is discriminatie?

Discriminatie is iemand verschillend behandelen omwille van een kenmerk, zonder gegronde rechtvaardiging. Onze wetgeving verbiedt discriminatie in diverse domeinen van het openbare leven. Ze bepaalt de kenmerken die ze beschermt (bijv.: seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit en genderexpressie), geen doelgroepen. Ze gelden voor alle mensen die gediscrimineerd worden omdat ze op die kenmerken verschillen van anderen (of omdat iemand dat verschil vermoedt).

Lees verder

Pagina's

Abonneren op RSS - discriminatie