Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In meer dan dertig landen voeren vrouwen, mannen en non-binaire mensen actie onder de noemer 'International Women’s Strike'. Met deze actie protesteren we tegen het huidige sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen wereldwijd, van Trump tot IS, van religieuze leiders tot vrouwonvriendelijke politici, van Noord tot Zuid.

Çavaria roept op om deel te nemen aan de acties in het kader van Internationale Vrouwendag. Vrouwen - of beter, mensen met een niet-mannelijke genderidentiteit - worden ook binnen de holebi- en transgenderbeweging geconfronteerd met discriminatie. Onze maatschappij is doorspekt met genderstereotypen waarbij vrouwelijkheid systematisch als lager en minderwaardig wordt bestempeld.

Internationale Vrouwendag is belangrijk voor ons omdat çavaria opkomt voor de rechten van lesbiennes, bivrouwen, trans*vrouwen, en non-binaire mensen. De negativiteit tegenover vrouwelijkheid ligt trouwens vaak aan de basis van discriminatie van homo-, bi- en trans*mannen. We tonen dus niet enkel onze solidariteit met de vrouwenbeweging maar zijn zelf belanghebbende partij.

Meer informatie over Internationale Vrouwendag vind je hier en op Facebook.

internationa_womens_strike_uitleg.png

Internationale Vrouwendag

Alt Text : 

Internationale Vrouwendag