Çavaria viert 40ste verjaardag

Toekomstcongres

De georganiseerde holebi- en transgenderbeweging bestaat in 2017 40 jaar! Vier decennia geleden werd de voorloper van çavaria opgericht. We hebben samen heel wat sucessen kunnen vieren in die periode. Het huwelijk en adoptie werden opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht, antidiscriminatiewetgeving beschermt holebi's en transgenders, meemoeders kunnen hun kind erkennen en binnenkort kan je je geslachtsregistratie veranderen zonder verplichte sterilisatie.

Wij zetten door

Het gaat de goede kant op in België, maar ons werk is nog niet klaar. Want het is niet oké dat holebi's en transgenders op straat worden lastiggevallen, het is niet oké dat ze hun land moeten ontvluchten omwille van hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, het is niet oké dat mensen op latere leeftijd terug in de kast kruipen uit schrik voor afwijzing. Daarom blijven wij ons inzetten voor de rechten en het welzijn van holebi's en transgenders.

Wat brengt de toekomst?

Op woensdag 17 mei - de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie - organiseert çavaria het congresTowards a bright LGBTI+ future. Waar willen we binnen 10 jaar staan met de holebi- en transgenderbeweging, dat is de hamvraag. Samenwerking is hierin essentieel. We nodigen dan ook al onze partnerorganisaties uit om samen met ons na te denken. Doorheen de dag bespreken we de toekomst aan de hand van verschillende thema's. We sluiten af met een engagementsverklaring.

Deel ons filmpje

Naar aanleiding van ons 40-jarig bestaan verschijnt er heel de week een çavaria-spot op de VRT. Je kan het filmpje ook bekijken op Youtube en Vimeo.

Ook jij kan helpen

Wij zetten ons werk ondertussen voort en hopen op jullie blijvende steun te kunnen rekenen. Wil jij çavaria steunen? Super! Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Kijk op www.cavaria.be/steun om te zien wat het best bij je past.