Campagne 11.11.11: #AllemaalMensen op weg naar beter

Meer respect voor iedereen

11.11.11 strijdt tegen onrecht en voor duurzame verandering. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, klimaatverandering ... ook holebi's en transgenders. De laatste tijd wordt migratie vooral gezien als een probleem. Te midden van dat harde discours brengt 11.11.11 met de campagne #AllemaalMensen een warme boodschap. 

Çavaria is lid van 11.11.11 en pleit mee voor een menselijk migratiebeleid. Want we zijn #AllemaalMensen onderweg naar beter.

Di is 33 jaar en komt uit Dubai. Ze woont in Antwerpen. Ze moest vluchten uit haar land om de relatie met haar vriendin niet aanvaard werd. Toen haar vriendin vermoord werd, zag Di geen andere uitweg meer dan vluchten. Het werd gevaarlijk voor haar. "Ik was kapot toen mijn vriendin vermoord werd, zij was een stuk van mijn leven. Mijn relatie met haar werd totaal niet begrepen. Ze dachten dat mijn 'ziekte' zou overgaan als ik met een man trouwde."

Lucy groeide op in Tanzania, waar ze filosofie en politieke wetenschappen studeerde aan de Universiteit van Dar es Salaam. In 2016 ontvluchtte ze haar thuisland omdat ze gevaar liep omwille van haar seksuele oriëntatie. Ze vroeg in België asiel aan. Eer dat goedgekeurd werd, legde ze een hele weg af. Op ZIZO neemt Lucy je mee op haar journey, een reis met veel vallen en opstaan.

Conflict, klimaatverandering, gebrek aan onderwijs, schending van mensenrechten ... Verdienen we niet allemaal een waardig leven? We zijn #AllemaalMensen met dromen en verwachtingen.

Wil jij net als Tom De Cock de campagne van 11.11.11 steunen? Surf naar hun website voor een overzicht van wat je allemaal kan doen.