Nieuws

Come out for mental health

Internationale coming-outdag

Op 11 oktober is het internationale coming-outdag. Een dag waarop we stilstaan bij het proces van ‘uit de kast komen’. In 2017 vraagt Europese LGBT-organisatie ILGA-Europe specifiek aandacht voor het mentaal welzijn van holebi’s en transgenders.

Eerste Europese Lesbienne* Conferentie groot succes

Afgelopen weekend vond in Wenen de allereerste Europese Lesbienne* Conferentie (EL*C) plaats. Meer dan 500 LBQ-vrouwen (Lesbian, Bi, Queer) uit 45 verschillende landen namen deel aan dit historisch evenement. België was met 50 deelnemers sterk vertegenwoordigd.

Download Uni-form app en meld holebi- en transfoob geweld

De nieuwe app om holebi- en transfoob geweld te melden - Uni-form - is klaar voor gebruik. Je kan de app downloaden op je smartphone of naar de website gaan om melding te doen.

Uni-form: nieuwe meldingsapp en -website voor holebi- en transfobie

Volgende week staat het nieuwe meldingsplatform Uni-form online. Via deze website en app kan je haatboodschappen en holebifoob en transfoob geweld signaleren. Çavaria is de Belgische partner in dit Europese project.

B Curious op Bi Visibility Day

Zaterdag 23 september is het Bi Visibility Day. De dag werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor bi’s. Biseksualiteit is vaak onzichtbaar, ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap. Çavaria organiseert daarom samen met Wel Jong Niet Hetero en Holebihuis Vlaams-Brabant ‘B Curious’, een dag die volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit.

Pagina's