Hoe kun je zien dat iemand bi is?

bi button

Biseksualiteit is vaak onzichtbaar. Je kunt niet zien of iemand bi is aan hun uiterlijk. Tenzij die persoon dat expliciet aangeeft door bijvoorbeeld een t-shirt of een button te dragen, of misschien een leuke tote bag van MUSTHAVE, of een vlag

Ook de genderidentiteit van de persoon met wie iemand samen is bepaalt niet meteen welke seksuele oriëntatie die heeft. Als bijvoorbeeld twee mannen een relatie hebben, worden ze meestal gezien als een homokoppel. Terwijl misschien één van hen bi is of ze misschien wel allebei bi zijn.

Deze onzichtbaarheid maakt biseksualiteit minder bespreekbaar. Biseksuelen hebben daarbij ook te kampen met veel vooroordelen en worden soms niet aanvaard, zowel binnen de heterogemeenschap als de eigen holebi- en transgendergemeenschap.

Het is daarom dat çavaria in 2015 de werkgroep biseksualiteit in het leven riep. Door middel van activiteiten, informatieverspreiding en sensibilisering verhoogt de werkgroep de zichtbaarheid van biseksualiteit. De werkgroep, bestaande uit enkele enthousiaste vrijwilligers, is jaarlijks te vinden met een infostand op de Belgian Pride, de L-day, de T-day en andere evenementen. Ze organiseren ook jaarlijks een sensibiliseringsactie op de internationale Bi-Visibility Day die op 23 september wordt gevierd. 

Wil je je zelf actief inzetten rond biseksualiteit? Dan is de werkgroep biseksualiteit iets voor jou! Stuur snel een e-mail voor meer info.