(Eind)Redacteur ZIZO (vrijwilligersvacature)

Foto van typmachine en een tekst met veel spellingsfouten

ZIZO is een online magazine voor LGBT+-personen in Vlaanderen en Brussel.

Als redacteur ontwikkel je met de rest van het team nieuwe artikels voor de site. Heb je een vlotte pen? Schrijf je graag artikels, columns  of recensies? Houd je ervan mensen te interviewen? Breng je graag verslag uit van een evenement of werk je liever een videoreportage uit? Heb je een sterke mening en de schrijfvaardigheid om die te uiten? Of is video jouw ding? Dan ben jij misschien de redacteur die we zoeken.

Ben je een taalfreak? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe eindredacteur. Je kijkt alle teksten na op taal- en grammaticafouten, op stijl, lengte en dubbelinformatie. Je bent niet bang een stuk te herschrijven indien nodig. Je bent een natuurtalent in het bedenken van vlotte titels, je schrijft intro's die de lezer zin doen geven om verder te lezen en je herkent goede quotes in een oogopslag. Kortom, je bezorgt onze lezers een aangename leeservaring.

ZIZO streeft naar diversiteit en wil zo inclusief mogelijk werken. Daarom geloven wij in onze plicht om alle vormen van discriminatie uit te sluiten en elke stem in de LGBT+- gemeenschap te laten horen. We willen stereotypen doorbreken en onze lezers inspireren, informeren, sensibiliseren en opiniëren. Daar hebben wij jouw hulp voor nodig.

ZIZO is onderdeel van çavaria, de belangenverdediger van holebi’s, trans en intersekse personen. Als vrijwilliger bij ZIZO krijg je de kans je netwerk uit te breiden, je curriculum als redacteur uit te bouwen en je schrijfhonger te stillen.

Aangezien dit een vrijwilligersfunctie is bieden wij flexibiliteit, maar we verwachten wel inzet en motivatie om regelmatig bij te dragen aan de site.

Herken je jezelf in deze doelstellingen? Ben jij het schrijftalent dat wij zoeken? Lijkt het jou leuk om mee te helpen en je in te zetten voor LGBT+? Dan ben jij de juiste persoon om ons team te versterken.

Stuur ons een mailtje met je motivatie naar [email protected] en wie weet zien we je binnenkort wel terug op de redactie.