Voor begeleiders

VORMING EN BEGELEIDING

Konekt biedt vormingen en workshops aan voor begeleiders om te praten over (holebi)seksualiteit, relaties en intimiteit. 

Aditi vzw biedt voorzieningen voor personen met een beperking, woonzorgcentra, thuisbegeleidingsdiensten, ... professionele ondersteuning met betrekking tot alle facetten van intimiteit en seksualiteit bij personen met een beperking.

EDUCATIEF MATERIAAL

Via de leermiddelenbank van Sensoa vind je educatieve materialen waar je zelf mee aan de slag kan. Maar ook via deze site van Vonx kan je online materialen bestellen

TIPS

Je kan mensen met een beperking ook kennis laten maken met de holebi (en transgender)verenigingen. In 2018 organiseert Konekt een ontmoetingsdag voor iedereen die zich als holebi bestempelt. Een nuttige intrede in het verenigingsleven of de eerste stappen zetten in de identiteitsontwikkeling.

In het boekje Twee Tinten Roze vind je de verhalen van Sally en Luc, twee holebi's met een beperking. Zij vertellen hoe ze ontdekten dat ze holebi zijn, wat dit voor hen betekent, welke reacties ze kregen uit hun omgeving en hoe ze in contact kwamen met andere holebi’s. Naast hun persoonlijke verhaal, krijg je ook info over seksuele geaardheden, ‘coming out’, ‘coming in’ en organisaties voor holebi’s.