Nieuws over het holebi- en transgenderthema
Bekijk deze e-mail in je browser
 

Nieuwe transgenderwet van kracht vanaf 3 januari

Vanaf 3 januari 2018 kan je bij de burgerlijke stand van je woonplaats terecht om de M of V op je geboorteakte aan te passen volgens een nieuwe procedure. Je hebt daarvoor geen verklaring van een dokter of psycholoog meer nodig. Een infobrochure maakt je wegwijs in de nieuwe procedure.

Lees meer
 

SPARKLE 2018


Op zaterdag 27 januari 2018 organiseert çavaria de vijfde editie van SPARKLE, een sprankelend LGBT-benefietevent in Kunstencentrum Vooruit te Gent. Tijdens de SPARKLE-zaalshow blikken we samen met verschillende prominenten, artiesten en mediafiguren terug op de hoogtepunten uit het voorbije jaar met de uitreiking van de Çavaria Awards. Artiesten als Isabelle A en Geena Lisa brengen er een muzikale bijdrage. Aansluitend vindt het SPARKLE-feest plaats met dj-sets, een optreden en de resultaten van een speciale tombola.

Meer info
 

Maak kans op een Toyota C-HR op SPARKLE 2018!

Op het SPARKLE-feest op 27 januari in Gent vindt de uitreiking plaats van de speciale SPARKLE-tombola. Zo kan je op het SPARKLE-feest deelnemen aan een tombola waar je kans maakt op een reis naar Kreta van Eliza was here, jaarabonnementen van Basic-Fit en De Morgen, waardebonnen van ICI PARIS XL, Bongobonnen, fototoestellen en -printers van Canon, tickets voor Opera Ballet Vlaanderen, reisvouchers van Belvilla en als hoofdprijs een gloednieuwe Toyota C-HR hybride ter waarde van 29.900 euro!

Lees meer over SPARKLE
Lees meer over de Toyota C-HR

 

ZiZo-Magazine gaat op zoek naar geluk


Aan het begin van een nieuw jaar vliegen de gelukwensen in het rond. Geen beter thema voor het ZiZo-winternummer dan geluk dus. ZiZo helpt je in 2018 alvast op weg met artikels over o.a. zelfzorg, weerbaarheid en inclusie op de werkvloer. Geena Lisa brengt een eerbetoon aan Yasmine,  trans*personen Eefje en Ghislaine getuigen over hun transitie en we onderzoeken de maakbaarheid van geluk aan de hand van enkele gelukstips.

Lees meer
 

De Roze Pagina voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking

 

Naar aanleiding van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking (3 december) lanceerde çavaria De Roze Pagina. We verzamelden er alle informatie voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

Lees meer
 

Charter: De inclusieve organisatiecultuur


Onze vormingspartner KliQ werkte samen met Vlerick Business School een charter uit voor bedrijven en organisaties om tot een inclusieve organisatiecultuur te komen. De kracht van genderdiversiteit en seksuele diversiteit staat daarbij centraal. Tien engagementen helpen de ondertekenaars op weg. Bedrijven als Coca-Cola, Microsoft en Accenture ondertekenden al. Doet jouw bedrijf al mee? Meer info op de website van KliQ.

Lees meer
 

Experts leggen nieuwe standaarden LGBTI-rechten vast


Een panel van 33 internationale experts is het eens geraakt over een reeks principes om de rechten van holebi’s, transgenders en intersekse personen te waarborgen. Aan de gezaghebbende Yogyakarta-beginselen uit 2006 worden nieuwe principes toegevoegd.

Lees meer