Nieuws over het holebi- en transgenderthema
Bekijk deze e-mail in je browser
 

Çavaria op Salon van het Testament in Gent


Op dinsdag 19 september vind je çavaria op "Tournée Généreuse" in Gent. Er worden infosessies aangeboden vol correcte informatie over erven, erfenissen, testamenten, legaten en duo-legaten. Je kan er terecht voor gratis advies door een notaris en voor een gratis exemplaar van de gids 'Goed Geregeld, Goed Gegeven'.

Meer info en inschrijven
 

[email protected] ondersteunt scholen met transgender leerlingen


Çavaria lanceert [email protected]: een brochure die scholen ondersteunt in hoe om te gaan met transgender leerlingen. Scholen vinden er praktische tips en antwoorden op hun vragen over gendervariante kinderen en jongeren in terug. De doelstelling is scholen transgendervriendelijk te maken zodat jongeren de ruimte krijgen zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.

Lees meer
 

B Curious


B Curious is hét event voor al wie zich identificeert als bi, pan, queer, omni, poly of heteroflexibel of al die hokjes net helemaal beu is. Via creatieve werkwinkels gaan we op zaterdag 23 september samen nadenken over wat seksuele fluïditeit eigenlijk betekent. 

Meer info en inschrijven
 

Herken de signalen


Holebi's en transgenders hebben vaker last van depressies en suïcidale gevoelens. Maar we kunnen elkaar helpen! Heb je signalen opgemerkt die er mogelijks op wijzen dat iemand hulp nodig heeft? Ben je bezorgd om iemand in je omgeving die het moeilijk heeft? Wil je er graag zijn voor deze persoon maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Of denk dat deze persoon professionele hulp nodig heeft en weet je niet waar je die kan vinden? Hier vind je enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Lees meer