Çavaria blogt

Elio Di Rupo

De blote rug van premier Elio Di Rupo heeft het effect van een rode lap op een stier op sommige Waalse politici. Het beeld is te zien in de trailer van het VIER-programma ‘Kroost’. De premier die op de nationale feestdag even snel een fris hemd aantrekt en in die hoedanigheid wordt gefilmd. Liberaal Alain Destexhe (MR) windt zich erin op. Hij zegt zich te schamen voor België. “Schandalig”, klinkt het, “In welk ander land is dit mogelijk?” Het relletje dat hij daarmee ontketent is niet vrij van ethisch-conservatisme.

Sint-Willibrorduskerk

Onlangs was ik op stap in de Kerkstraat – hoe toepasselijk – toen twee Mormoonse bekeerders mij benaderden. Ze spraken me met een onmiskenbaar Amerikaanse accent in het Nederlands aan. Hun naamplaatje glinsterde in de winterse ochtendzon en ik had zeeën van tijd. “Ach, dit kan nog eens interessant worden”, dacht ik, dus ik liet hen hun praatje doen.

Hersenen

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus: het is nog maar eens bewezen. Uit een onderzoek aan de universiteit van Pennsylvania blijkt dat de verbindingen in mannen- en vrouwenhersenen verschillen. Wereldnieuws! In eigen land kopten kranten ‘Hersenscans bevestigen genderclichés’ en ‘Man vs vrouw: zo anders werken onze hersenen’. In het journaal werd een reportage over het onderwerp ingeleid met de woorden: ‘Mannen kunnen beter parkeren dan vrouwen en vrouwen zijn cracks in multitasken. Huizenhoge clichés, ik weet het, maar Amerikaans onderzoek lijkt het nu te bevestigen.’

Verkeerslichten

Telkens sta ik opnieuw versteld hoe men in een modern land als België, waar men al behoorlijke holebi- en transgenderrechten heeft tegenover de rest van de wereld, toch blijft kijken door een zeer smalle tunnel naar biseksualiteit. Seksualiteit is voor mij zoals verkeerslichten. Er is veel meer dan enkel rood en groen licht. Er zijn ook oranje en oranje knipperlichten. Vergelijk het oranje met biseksualiteit.

Eenmanposter

‘Ik was homo, ik ben homo en zal altijd homo blijven!’ is de zin die ik steeds herhaalde wanneer mensen vroegen waarom ik gekozen heb om homo te worden. Ik ben het dan ook maar zelf gaan geloven.

Pagina's

Abonneren op Çavaria blogt