Bi Visibility Day

Love to be Bisexual

Sinds 1999 vieren we jaarlijks Bi-Visibility Day op 23 september. Deze dag, in het leven geroepen door 3 biseksuele activisten, roept op om extra aandacht te schenken aan de biseksuele bevolking.

Biseksuelen behoren wel tot de LGBT-gemeenschap, maar zijn nog maar al te vaak een vergeten groep. Biseksuelen hebben te kampen met veel vooroordelen en worden vaak niet aanvaard binnen de eigen holebi- en transgendergemeenschap.

Sinds 2014 probeert çavaria hier verandering in te brengen en de doelgroep en thematiek meer zichtbaarheid te geven. De werkgroep biseksualiteit werd opgericht. De enthousiaste vrijwilligers van de werkgroep worden stilaan een vaste waarde op de Pride. Ze vragen er met hun infostand en visibiliteitsacties aandacht voor biseksualiteit. 

In 2017 gaf çavaria meer aandacht dan ooit aan het bi-thema!

Zo was er de Bi My Valentine-actie op de Korenmarkt op 14 februari. Vrijwilligers deelden valentijnskaartjes uit met een hartje in de kleuren van de bi-vlag met op de achterkant meer informatie. Er waren heel wat attributen voorhanden waarmee voorbijgangers selfies konden nemen en delen via sociale media met de hashtags #bimyvalentine en #bivisibility. We haalden er zelfs internationale pers mee! Lees hier en hier meer over deze fijne actie. 

Op 1 mei organiseerde de werkgroep bi een heuse Pan*koekenbak om biseksualiteit en seksuele fluïditeit zichtbaar te maken en de wereld te informeren over de vele seksuele oriëntaties die onder de bi-paraplu vallen. 

Ten slotte zal op 23 september 2017 het allereeste event in België plaatsvinden dat volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit: B Curious. Via creatieve werkwinkels gaan we samen nadenken over wat seksuele fluïditeit betekent. We onderwerpen de Kinsey-schaal aan een kritische blik, zoeken naar frisse manieren om biseksualiteit zichtbaar te maken en laten ons betoveren door de muziek die de Queer wereld voor eens en voor altijd heeft veranderd. Kijk hier en hier voor meer info! 
.

Wil je zelf ook iets doen op 23 september en zit je op Facebook of Twitter? Dan kan ook jij deelnemen en biseksualiteit meer zichtbaarheid te geven. Voeg deze twibbon (een soort filter) toe aan je profielfoto en kleur Facebook en Twitter in de kleuren van de bi-vlag!

Hoe voeg je een twibbon toe aan je profielfoto

Organiseer je graag een zichtbaarheidsactie? Bestel dan leuke t-shirts, buttons of vlaggen in bi-thema!

Wil je meer weten over biseksualiteit? Of ben je op zoek naar materiaal om het thema bekender te maken in je omgeving? Neem dan een kijkje op onze website.

Wil je je zelf actief inzetten rond biseksualiteit? Dan is de werkgroep biseksualiteit iets voor jou! Stuur snel aan e-mail voor meer info.