ZiZo Online - Laatste nieuws

Wordt openlijk homoseksuele Leo Varadkar premier van Ierland?

Dr. Leo Varadkar (38), een arts, deed in 2015 zijn coming-out. Hij is momenteel minister van Sociale Bescherming voor de partij Fine Gael.
 
Als hij taoiseach van Ierland wordt, zal hij de vierde openlijk holebiseksuele regeringsleider ter wereld zijn na Jóhanna Sigurðardóttir (IJsland), Elio Di Rupo (België) en Xavier Bettel (Luxemburg). 

Homohuwelijk in Malta in 2017?

Minister van Sociale Dialoog, Consumentenzaken en Burgervrijheden Helena Dalli (Labour) wil in 2017 het huwelijk openstellen voor holebikoppels. Zij kondigde dit aan op een conferentie van Drachma, een organisatie van LGBTI-christenen. Zij wilde wel benadrukken dat het huidig samenlevingscontract al gelijk staat met het huwelijk. Enkel de naam is verschillend.
 
De Nationale Partij, in de oppositie, lijkt niet tegen te zijn. Ook eerste minister Joseph Muscat (Labour) is pro. 

Canadees mag VS niet binnen door Scruff-berichten

André (30) wilde vanuit Vancouver zijn vriendje in New Orleans bezoeken. Maar bij een eerste controle werd hij geselecteerd voor een tweede controle. Hij moest zijn gsm afgeven en de wachtwoorden bekendmaken. 
 
Na een uur of twee en het missen van zijn vlucht kwam de douanebeambte terug. Hij legde André op de rooster. Volgens de douanier was André een sekswerker. Dat leidde de agent af uit zijn datingprofielen op Scruff en BareBackRT. "Looking for loads" werd verstaan als "zoeken naar geld" in plaats van "zoeken naar kwakjes".

Kous af?

André zag af van zijn reis naar de Verenigde Staten, om een eeuwig verbod te vermijden. Een maand later wilde hij opnieuw naar de VS: hij nam bewijzen mee van zijn werk en leven in Canada en wiste de gewraakte apps.
 
Ook deze keer mocht hij de VS niet binnen. De wachtwoorden waren bewaard, en ze ondervroegen hem over naaktfoto's. Hij kreeg als uitleg: "Volgende keer, neem geen gewiste telefoon mee". 

Minifestivals doorbreken taboes over soa's

Studentensteden

Op de verschillende festivals in Gent, Hasselt, Leuven en Brussel zullen er ludieke en leerrijke activiteiten georganiseerd worden en zal er livemuziek zijn. Enerzijds worden de bezoekers geïnformeerd over SOA’s, anderzijds zullen er ook spelletjes georganiseerd worden en komen er bands spelen.

Seks en seksualiteit

Maar er zal niet enkel geïnformeerd worden over soa’s. Roze Huis Limburg zal er in Hasselt staan met een stand over seksualiteit in de breedste zin van het woord. In Gent zullen de bestuursleden van holebistudentenclub Acantha aanwezig zijn en zal de BDSM-studentenclub Kajira de studenten informeren over BDSM met flyers en een quiz.

BeMSA

Het evenement wordt georganiseerd door de Belgian Medical Student Association (BeMSA). Het oorspronkelijk doel was om op een ludieke en informatieve manier het stigma rond SOA’s bij de medestudenten te doorbreken. Ondertussen worden er ook andere taboes aangekaart. De geneeskundestudenten vinden het belangrijk om soa’s tastbaar en bespreekbaar te maken door concrete informatie te geven zoals waar je terecht kan voor een soa-test, wat het inhoudt en hoeveel het kost, aangezien de percentages van studenten met soa’s te hoog blijven en een behandeling die op tijd gestart wordt simpel kan zijn.

Vind hier meer informatie over de evenementen in Brussel Gent, Hasselt en Leuven.

Mensenrechtencommissaris Raad van Europa wil overal gezinserkenning holebi's

Op Twitter en op de website van de Raad van Europa pleit de Mensenrechtencommissaris bij de Raad van Europa Nils Muižnieks voor een gezinsregistratie van holebigezinnen in alle 47 lidstaten. 
 
"Het eerste land met een samenlevingscontract was Denemarken in 1989 en Nederland erkende als eerste het homohuwelijk in 2001. Vandaag bieden 47 landen ter wereld, waarvan 27 lidstaten van de Raad van Europa, holebikoppels een vorm van erkenning."

Emoties

Nils Muižnieks ziet ook dat de kwestie de emoties hoog doet oplaaien. Hij zag enthousiasme in Ierland in 2015, maar ook protesten in Frankrijk in 2013.
 
"De meeste onenigheid bestaat rond de notie 'huwelijk', maar de debatten leggen vooral een diepgewortelde homofobie en discriminatie van homo's en lesbiennes bloot. Vele leden van de Raad van Europa bieden holebikoppels geen vorm van erkenning. Dat heeft significante negatieve gevolgen voor de betrokkenen en hun geliefden."

Gelijkheid voor de wet

Het voorzien van wettelijke erkenning voor koppels van hetzelfde geslacht, komt neer op het erkennen van de gelijkheid voor de wet. Burgerlijk huwelijk, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap betekenen voordelen, rechten en plichten die de staat toekent aan een koppel in een stabiele relatie. Er is een groeiende consensus dat een overheid holebikoppels niet mag discrimineren en niet mag uitsluiten van de bescherming van een gezinsregistratie."

27

27 lidstaten erkennen de gezinssituatie van holebikoppels: Andorra, Oostenrijk, België, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Portugal, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.
 
San Marino en Monaco werken aan een gezinserkenning voor holebikoppels. 

13

Dertien lidstaten hebben het huwelijk opengesteld voor holebikoppels: België, Denemarken, Finland (vanaf 1 maart), Frankrijk, Ierland, IJsland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Tegenwind

Soms is er ook flinke tegenwind, zoals in Slovenië, Kroatië en Hongarije, maar ook zij erkennen holebikoppels. "Bij mijn recente bezoeken aan San Marino, Slowakije en Letland heb ik holebi's horen getuigen dat het missen van een gezinsregeling nefast is."
 
Deze hebben meestal te makken met erfenis, afstamming en ziekenzorg. 

2000

Sinds 2000 maant de Raad van Europa, op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), lidstaten aan om holebigezinnen te erkennen. Ook het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) wil dit. 

Huwelijk

Hoewel het EHRM lidstaten niet verplicht het burgerlijk huwelijk open te stellen voor holebikoppels, heeft het wel verklaard dat het huwelijk geen prerogatief is van heterokoppels. 
 
"De twintig lidstaten van de Raad van Europa die geen wettelijke erkenning bieden aan holebikoppels zouden dit wel moeten doen. Minstens met een samenlevingscontract", zegt Nils Muižnieks. 
 
"Lidstaten moeten respect voor holebi's promoten via het onderwijs en campagnes."

Hetero's

"Rechten toekennen aan holebikoppels doet geen afbreuk aan de rechten van heterokoppels. De rechten worden niet zwakker als meer mensen ervan kunnen genieten." 

Transgenders hebben in Equador gestemd volgens eigen genderidentiteit

Sinds 2016 kunnen Ecuadorianen kiezen welk geslacht op hun identiteitskaart wordt vermeld. Sindsdien hebben minstens tweehonderd mensen dit gedaan. 
 
Bij de parlementsverkiezingen was dit nu merkbaar: transgenders hebben volgens hun eigen genderidentiteit aan de stemming kunnen deelnemen. 

VIDEO | Grégory Danvoie vertegenwoordigt Wallonië bij Mister Gay Belgium 2017

"Ik had de oproep online gezien en heb me kandidaat gesteld", vertelt Grégory Danvoie. Hij woont in Luik en is de enige Franstalige die dit jaar deelneemt, al spreekt hij ook Nederlands. Hij volgt een opleiding secretariaat-talen in het Nederlands bij Forem, de VDAB van Wallonië. 
 
Op het selectieweekend in Sunparks in Mol ontmoette Grégory weliswaar andere Franstalige kandidaten, maar zij zijn niet weerhouden. 

Religie

Grégory koos als campagnethema culturele en religieuze diversiteit. "Je moet overal jezelf kunnen zijn en je coming-out kunnen doen", zegt Grégory. 
 
Hij heeft geen persoonlijke ervaring met discriminatie van LGBT's binnen een godsdienst, maar vindt het gewoon oneerlijk. 

Immowebsite helpt Japanse holebi's aan een woning

De zoekmotor van Suumo heeft voortaan een optie die filtert op verhuurders die geen problemen hebben met holebi's en transgenders. 
 
Politiek en samenleving in Japan beginnen zich open te stellen voor de noden en verzuchtingen van holebi's en transgenders. Zo zijn er al enkele steden en bedrijven die holebikoppels als gezin erkennen. 

Filipijnen willen intimidatie vrouwen, holebi's en transgenders bestraffen

Met haar 'Wetsvoorstel 2017 voor veilige straten en openbare ruimtes' wil senator Risa Hontiveros vrouwen, holebi's en transgenders beschermen tegen lastigvallen en intimidatie. De senator voorziet een sanctie van zes maanden cel en 10.000 peso (188 euro) boete. 
 
Intimidatie in het openbaar is een probleem in de Filipijnen. Bijna elke vrouw, holebi of transgender is er het slachtoffer van. 

Nog nooit zoveel meldingen over discriminatie op het werk en in het onderwijs

Er is vooral een sterke stijging bij vermeende discriminatie op het werk en in het onderwijs. De opvallendste cijfers op het werk waren vermeende discriminatie op grond van leeftijd en op grond van de gezondheidstoestand van werknemers.  De geopende dossiers op grond van leeftijd en van gezondheidstoestand stegen met resp. 126% en 60%. Op vlak van onderwijs gingen 60% van het aantal geopende dossiers over handicap. Dat is een stijging van 40% tussen 2015 en 2016.

Seksuele geaardheid

Het aantal meldingen van discriminatie rond seksuele geaardheid op het werk blijven redelijk stabiel: 12 dossiers in 2010, 25 in 2011, 19 in 2012, 24 in 2013, 13 in 2015 en 20 in 2016. Het aantal dossiers rond discriminatie op basis van seksuele geaardheid in het onderwijs blijven sinds 2012 onder 10 dossiers per jaar: in 2012 werden er 5 dossiers geopend, in 2013 werd er een hoogtepunt van 8 dossiers opgetekend, in 2014 slechts één dossier, 2 dossiers in 2015 en 3 in 2016.

"Aangifte doen is belangrijk"

“De cijfers van het aantal geopende dossiers op basis van seksuele oriëntatie zijn te laag om conclusies te kunnen trekken”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “We kunnen het belang van aangifte doen echter niet genoeg onderstrepen. We moeten weten wat de situatie op het terrein is om evoluties te kunnen analyseren en het beleid daarop te kunnen afstemmen.”

Come Forward project

Çavaria is een van de 22 Europese organisaties die samenwerken in het 'Come Forward'-project. Hier vind je meer info.

“Het project wil drempels verlagen om melding te doen van holebifoob en transfoob geweld. Een van de concrete pistes die we aan het uitwerken zijn is de ontwikkeling van een app zodat je vanop je smartphone onmiddellijk kan laten weten dat je het slachtoffer werd van discriminatie op basis van seksuele oriëntatie of genderidentiteit,” licht Borghs toe.

Homohuwelijk doet zelfdodingen dalen

Sinds 2015 mogen holebikoppels in alle staten van de Verenigde Staten trouwen. Dat heeft een positief effect op jongeren, zoals blijkt uit een studie bij 700.000 jongeren die gepubliceerd werd in het vakblad JAMA Pedriatics.
 
Zelfdoding is de tweede belangrijkste doodsoorzaak onder Amerikaanse jongeren. Suïcidaal gedrag komt veel vaker voor bij holebi-jongeren en volwassenen: ongeveer 29% van de holebitieners in de studie had een zelfmoordpoging achter de rug, in vergelijking met slechts 6% van de heteroseksuele jongeren.

700.000 

De onderzoekers analyseerden data van meer dan 700.000 leerlingen in de middelbare school die deelnamen aan enquêtes van de overheid over risicogedrag bij jongeren tussen 1999 en 2015. Ongeveer 230.000 jongeren gaven aan holebi te zijn. Ze beantwoordden onder andere vragen over zelfmoordpogingen, roken en alcohol- en druggebruik. 

14%

In de 32 staten die tijdens de studie het homohuwelijk legaliseerden, zakte het zelfdodingscijfer bij alle jongeren met 7% en bij holebi-jongeren met 14%  nadat de wetten goedgekeurd werden. In staten waar het homohuwelijk niet werd goedgekeurd, was er geen daling in het zelfmoordcijfer. 
 
Wie naar aanleiding van dit artikel nood heeft aan een gesprek of vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij het gratis nummer van de Zelfmoordlijn 1813 of op de chatservice Zelfmoordlijn1813.be. Je kan ook contact opnemen de Holebifoon op het gratis nummer 0800 99 533. Je kan ook chatten via de site van de Holebifoon of mailen naar vragen@holebifoon.be.
/* -1&&m>28){j=28+s;s='';if(j/g,'>');l[i].href='mailto:'+t.value}}catch(e){}}}catch(e){}})(document);/* ]]> */

Asiel in Nederland voor homoseksuele Russische kunstenaar

Demir Demirov vroeg asiel aan toen hij in Nederland was voor een expositie met zijn werk in Galerie MooiMan in Groningen. De kunstgalerij steunt hem al langer.  In Rusland wordt zijn werk gezien als homopropaganda. Dat is er verboden.
 
Sinds zijn ontmoeting met Sir Elton John in 2013 werd hij op allerlei manieren tegengewerkt in Rusland. Hij verloor zijn werk, zijn huis in Moskou en was daardoor bijna drie jaar dakloos. Ook kreeg hij geen hiv-medicatie. 

Italiaans disciminatiemeldmunt subsidieerde homomassagesalon met 'happy ending'

Unar, het Italiaanse bureau tegen discriminatie en racisme, gaf in 2016 55.000 euro aan Anddos, een homoclub waar massages met een extraatje werden gegeven. Met andere woorden: er werd aan prostitutie gedaan. Unar valt onder het departement Gelijke Kansen van Palazzo Chigi, het kabinet van de Italiaanse premier.
 
Unar-directeur Francesco Spano heeft ontslag genomen. Radicaal-rechtse partijen willen de geldkraan voor Unar dicht. 
 
Spano viel uit de lucht toen hem op televisie gevraagd werd naar Anddos. Dat hij blijkbaar een lidkaart heeft van de 'culturele vereniging', besefte hij evenmin. 
 
Ethisch-conservatieve krachten in Italië grijpen dit incident aan om Unar vleugellam te maken. 

Kortfilm 'Skai Blue' zoekt investeerders via crowdfunding

Guido Verelst en productiehuis Skladanowsky filmen in februari 2017 'Skai Blue', een kortfilm over de homoseksuele Simon (Adams Mensah) uit Kameroen. Hij zoekt asiel in België. Simon ontmoet Tom (Steven Van Watermeulen) online. Meer dan over vluchtelingen, gaat 'Skai Blue' over de zoektocht naar liefde, affectie, tolerantie en aanvaarding.
 
"Ik ben al twee jaar met het scenario in de weer", vertelt Guido. "Het verhaal is autobiografisch geïnspireerd en gaat over Simon, een jonge homo uit Kameroen. Zoals in vele Afrikaanse landen staat ook in Kameroen een celstraf, van maximum vijf jaar, op homoseksualiteit. Daarom vlucht Simon naar België."
 
Eenmaal in België, leert hij op een datingsite Tom kennen, een iets oudere kerel. Er ontstaat een seksuele relatie, maar de cultuurkloof blijkt te groot om samen iets hechts op te bouwen. Toch wil Tom Simon helpen. Een pijnlijke beslissing dringt zich op. Tom brengt Simon naar de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.
 
Om dit project te financieren, zoekt de productie crowdfunders via Kickstarter. 
 
Meer info op campagnepagina van 'Skai Blue'.

Sensoa volgt opmars hepatitis A op

 
"We zijn hierover in nauw contact met de Dienst Infectieziektenbestrijding van de FOD Volksgezondheid", vertelt Mark Sergeant, beleidsmedewerker homomannen bij Sensoa. "Op dit ogenblik is het aantal diagnoses van dit type van hepatitis (hepatitis A) nog erg beperkt, minder dan twintig."

Mannenseks

Van een zogenaamde 'outbreak' wil Sensoa ook niet meteen spreken. "We plaatsten de informatie rond hepatitis A in de kijker op de website Mannenseks.be, dus meer op de voorgrond. Indien het aantal gemelde gevallen blijft toenemen, kunnen we deze informatie nog sterker onder de aandacht brengen. Bovendien is er weinig dat je kan adviseren qua preventie, behalve vaccineren, en is de gezondheidsimpact van hepatitis A beperkt. Veel mensen klaren de infectie vanzelf en gaan er niet voor naar de dokter."

Opvolging

"Als het aantal cases zou gaan stijgen, zullen we mogelijk wel een bericht naar buiten sturen", verduidelijkt Mark Sergeant.
 
Meer over het oplopen en kenmerken van hepatitis A, B en C

Racepiloot Danny Watts doet coming-out

Brit Danny Watts was tot juni 2016 actief autocoureur. Toen nam hij voor het laatst deel aan de 24 Uren van Le Mans. Hij is getrouwd met een vrouw en heeft een zoontje.
 
Maandag deed Watts zijn coming-out. "Alle kerels in de paddock hadden vriendinnen, dus nam ik er ook een om erbij te horen", vertelt hij aan Gay Star News. Hij werd serieel monogaam. Hij speelde deze heterorol 17 jaar lang. 

Druk

"Ik moest wel in de kast blijven als ik een kans wilde maken op een carrière in de autosport. Er waren genoeg homomoppen en homofobe commentaren en ik voelde dat als ik mijn nek uitstak, ik met de grond gelijk zou worden gemaakt."
 
In zijn privétijd droeg Watts af en toe vrouwenkleren, of droeg 'homomode' onder 'heterokleren'. 

Gezin

Zijn vrouw reageerde positief op zijn coming-out. "Ze had het al lang door en ze is blij dat ik uit de kast ben." 
 
Ook zijn zoon is nu op de hoogte.

Coaching

Watts is geen actieve racer meer, maar geeft coaching. Hij durft nu een regenboogarmband dragen. "Ik hoef me niet meer te schikken naar sponsors. Il hoef niet meer te vrezen voor mijn inkomen."
 
"Ik hoop dat ik een voorbeeld en inspiratie kan zijn voor anderen in de racerij."

Privé?

Autosport, een leidinggevend Brits autosportmedium, berichtte ook over de coming-out van Watts. "Sommigen vinden dat we hierover niet moeten schrijven", schrijft adjunct-hoofdredacteur Matt Beer. "Maar er is een verschil tussen je persoonlijk leven privé houden en het gevoel hebben dat je geen keuze hebt omdat het alternatief angstaanjagend is." 
 
"Ik voelde vooral droefheid toen ik het nieuws hoorde. Dat iemand zich in zijn sector ongemakkelijk voelt en bang is voor de reacties."
 
De autosport is heterogericht en heterocentrisch, met tal van pitspoezen. Dat zijn jongedames met een diepe décolleté die de bevallige assistente mogen spelen. 
 
"Geslacht en etniciteit zijn tegenwoordig minder een drempel om te kunnen racen. Seksuele geaardheid mag ook geen drempel zijn", besluit Beer.

Sponsors en races

Omdat autosport een wereldsport is, moet je als holebi opletten wat je doet. Teams en racecategorieën zoeken het geld waar het tegenwoordig te vinden is: Azië. Maar Chinese, Arabische, Qatarese en Bahreinse sponsors staan niet te springen voor homo's. 
 
En dan zwijgen we nog over de macho's in Europa. Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone gaf Vladimir Poetin gelijk: homopropaganda is voor niets goeds.
 
Van de twintig Grote Prijzen in 2017 vinden er zes plaats in een gebied waar homoseks verboden is: Bahrein, Azerbeidzjan, Singapore, Maleisië, de Verenigde Staten en Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. De Grote Prijs van de Verenigde Staten vindt plaats in Texas, waar op papier sodomie verboden is. En Rusland verbiedt homopropaganda.
 
Wie heeft er in zo'n context zin in een coming-out? Mike Verschuur, nu 29, deed zijn coming-out in 2009. Maar echt doorbreken deed hij niet. 

Tom Daley maakt acteerdebuut in 'Sharknado 5'

Brits schoonspringer Tom Daley (22) is in Londen gespot tijdens de filmopnames voor 'Sharknado 5'. Er zijn inderdaad al vier films in de 'Sharknado'-reeks. Hoe groot de rol van de jonge hunk is, is niet geweten. 

Elke Sleurs stopt als staatssecretaris voor Gelijke Kansen

De N-VA moet nog beslissen wie de nieuwe staatssecretaris voor Gelijke Kansen in de federale regering wordt. 
 
Dr. Elke Sleurs, een arts, werd in oktober 2014 staatssecretaris voor Fraudebestrijding, Armoedebestrijding, Wetenschapsbeleid en Gelijke Kansen in de regering-Charles Michel (MR). Ze lanceerde enkele wetgevende initiatieven rond holebi's en transgenders. 
 
Het opvallendst is de hervorming van de zogenoemde transgenderwet. Dit wetsontwerp dat in december 2016 in de Ministerraad werd goedgekeurd, zal de geslachtstransitie en de verandering van geslachtsregistratie bij de burgerlijke stand regelen. 

Çavaria

"Elke Sleurs speelde een cruciale rol in de aanpassing van de wet betreffende de transseksualiteit", reageert çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs op het nieuws. "Mede dankzij haar zit er een nieuwe transgenderwet in de pijplijn die de verplichte sterilisatie afschaft. We zien haar dan ook niet graag gaan, maar wensen haar al het beste toe in Gent. We hopen alvast dat de nieuwe staatssecretaris voor gelijke kansen het met evenveel enthousiasme opneemt voor de rechten van holebi's en transgenders."

Een sprong vooruit in 'Het Kanaal'

Ze spreken elkaar nooit rechtstreeks. Maar er zijn parallellen. Voor de grote sprong overschouwen ze hun parcours en linken het aan de geschiedenis.
Zaterdag was er een try-out van 'Het Kanaal' in de Rataplan in Borgerhout. De formele première is in april. 'Het Kanaal' is een muziektheaterstuk in opdracht van het Antwerp Queer Arts Festival en in samenwerking met Muziektheater Transparant, Het Geluid Maastricht, vzw Perignem en Operadagen Rotterdam.
 
Katelijne Verbeke en Adams Mensah spelen overtuigend hun rol. De teksten van Gaea Schoeters zijn treffend en pakkend, maar niet ontdaan van humor. Je komt te weten dat er op het Kanaal rechts gevaren wordt en daar zou Margaret Tatcher niet  blij mee zijn.

Tragikomedie?

 "Het Kanaal is geen triest verhaal maar een ironische tragikomedie. Weliswaar wrang en maatschappijkritisch, maar nooit somber"; luidt de omschrijving. Dat klopt. Het muzikale aspect is subtiel en niet overaanwezig. Het mag zelfs iets aanweziger zijn. 
 
De muziek en liedjesteksten van Annelies Van Parys begeleiden de acteurs. Sopraan Naomi Beeldens is eveneens de verteller, al is dat niet meteen duidelijk.

Try-out

De voorstelling was een try-out en er is ruimte voor evolutie. Het mag iets minder statisch. Maar het stuk zit goed. 'Het Kanaal' confronteert de kijker met vooroordelen, maar beleert niet; daarvoor is het te tragikomisch. 
 
'Het Kanaal' gaat in april in première in Rotterdam en zal ook te zien zijn tijdens het Antwerp Queer Arts Festival in augustus. Ga kijken, want het stuk is treffend actueel.  
 
'Het Kanaal'
Van: Gaea Schoeters, Annelies Van Parys.
Regie: Gable & Romy Roelofsen.
Met: Katelijne Verbeke (zij), Adams Mensah (hij), Naomi Beeldens (zang), Maarten Vandenbrenden (muzeiek). 

VIDEO | Doug Armstrong zing 'It's OK To Be Gay'

Doug Armstrong (24) deed in 2015 zijn coming-out op YouTube. Sindsdien is homoseksualiteit niet zo vaak een thema in zijn video's, maar soms wel. Hij stelt vast dat telkens hij vertelt dat hij homo is, hij abonnees verliest.
 
Daarom schreef Doug een liedje, 'It's OK To Be Gay'. Een opruimactie. Na het liedje hoopt hij enkel nog positieve volgers over te houden. 

Pagina's